- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenhaasje met speksausje en bloemkool
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P Louis Bernard
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 10 min.
-
Laat de kalkoenenhaasjes ontdooien.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Bak de spekreepjes 2 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Kook de bloemkoolroosjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min. Giet af en hou warm.
-
Smelt de boter ondertussen in de pan van de spekreepjes en bak de kalkoenenhaasjes aan elke zijde goudbruin. Kruid met peper en zout, verlaag het vuur en laat nog 10 min. verder garen. Haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg in dezelfde pan de versnipperde sjalotten toe en laat 2 min. bakken.
-
Voeg de peterselie en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond. Roer goed om en schraap de braadresten los. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoenenhaasjes in brede repen. Lepel er de saus bij en dien op met de gekookte bloemkool. Lekker met natuuraardappelen of aardappelsparretjes.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P Louis Bernard
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 10 min.
-
Laat de kalkoenenhaasjes ontdooien.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Bak de spekreepjes 2 min. krokant in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Kook de bloemkoolroosjes gaar in lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min. Giet af en hou warm.
-
Smelt de boter ondertussen in de pan van de spekreepjes en bak de kalkoenenhaasjes aan elke zijde goudbruin. Kruid met peper en zout, verlaag het vuur en laat nog 10 min. verder garen. Haal uit de pan en hou warm.
-
Voeg in dezelfde pan de versnipperde sjalotten toe en laat 2 min. bakken.
-
Voeg de peterselie en de spekblokjes toe en overgiet met de gevogeltefond. Roer goed om en schraap de braadresten los. Kruid naar smaak met peper en zout. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij de kalkoenenhaasjes in brede repen. Lepel er de saus bij en dien op met de gekookte bloemkool. Lekker met natuuraardappelen of aardappelsparretjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Abdijbier Wijn Côtes du Rhône A.O.P Louis Bernard