- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wikkel elke kalkoenensnede in 2 sneetjes parmaham.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Stoom of kook intussen de bloemkool 10 min. beetgaar en giet af.
-
Hak de walnoten grof.
-
Meng de roomkaas met de lichte room en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg de uitgelekte bloemkoolroosjes in een ovenschotel en lepel er de kaasmengeling over. Strooi er de grof gehakte walnoten en de gratinkaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. mooi bruin aan 1 kant. Draai om en bak nog 2 min.
-
Giet er de groentebouillon over en laat nog 12 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte van de sneden). Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden, samen met de gegratineerde bloemkool. Geef er gekookte aardappelen bij.
Peuter eet mee (+12M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding: 1. Kook 1 aardappel gaar (bv. met de bloemkool) en prak grof. 2. Hou 100 g gekookte bloemkool apart voor u de rest in de ovenschotel legt en prak grof. 3. Snij 25 à 30 g kalkoenensnede in dunne plakjes en bak zonder parmaham samen met de andere kalkoenensneden. Haal het vlees voor uw peuter uit de pan voor u de bouillon over de andere kalkoenensneden giet en snij in stukjes (u hoeft het niet te kruiden).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wikkel elke kalkoenensnede in 2 sneetjes parmaham.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Stoom of kook intussen de bloemkool 10 min. beetgaar en giet af.
-
Hak de walnoten grof.
-
Meng de roomkaas met de lichte room en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Leg de uitgelekte bloemkoolroosjes in een ovenschotel en lepel er de kaasmengeling over. Strooi er de grof gehakte walnoten en de gratinkaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. mooi bruin aan 1 kant. Draai om en bak nog 2 min.
-
Giet er de groentebouillon over en laat nog 12 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte van de sneden). Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden, samen met de gegratineerde bloemkool. Geef er gekookte aardappelen bij.
Peuter eet mee (+12M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding: 1. Kook 1 aardappel gaar (bv. met de bloemkool) en prak grof. 2. Hou 100 g gekookte bloemkool apart voor u de rest in de ovenschotel legt en prak grof. 3. Snij 25 à 30 g kalkoenensnede in dunne plakjes en bak zonder parmaham samen met de andere kalkoenensneden. Haal het vlees voor uw peuter uit de pan voor u de bouillon over de andere kalkoenensneden giet en snij in stukjes (u hoeft het niet te kruiden).