Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool
Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool

Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 5.2 g
Eiwit 45.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Wikkel elke kalkoenensnede in 2 sneetjes parmaham.

  5. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Stoom of kook intussen de bloemkool 10 min. beetgaar en giet af.

  9. Hak de walnoten grof.

  10. Meng de roomkaas met de lichte room en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Leg de uitgelekte bloemkoolroosjes in een ovenschotel en lepel er de kaasmengeling over. Strooi er de grof gehakte walnoten en de gratinkaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. mooi bruin aan 1 kant. Draai om en bak nog 2 min.

  13. Giet er de groentebouillon over en laat nog 12 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte van de sneden). Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden, samen met de gegratineerde bloemkool. Geef er gekookte aardappelen bij.

Tip

Peuter eet mee (+12M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding: 1. Kook 1 aardappel gaar (bv. met de bloemkool) en prak grof. 2. Hou 100 g gekookte bloemkool apart voor u de rest in de ovenschotel legt en prak grof. 3. Snij 25 à 30 g kalkoenensnede in dunne plakjes en bak zonder parmaham samen met de andere kalkoenensneden. Haal het vlees voor uw peuter uit de pan voor u de bouillon over de andere kalkoenensneden giet en snij in stukjes (u hoeft het niet te kruiden).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Wikkel elke kalkoenensnede in 2 sneetjes parmaham.

  5. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Stoom of kook intussen de bloemkool 10 min. beetgaar en giet af.

  9. Hak de walnoten grof.

  10. Meng de roomkaas met de lichte room en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Leg de uitgelekte bloemkoolroosjes in een ovenschotel en lepel er de kaasmengeling over. Strooi er de grof gehakte walnoten en de gratinkaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. mooi bruin aan 1 kant. Draai om en bak nog 2 min.

  13. Giet er de groentebouillon over en laat nog 12 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte van de sneden). Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden, samen met de gegratineerde bloemkool. Geef er gekookte aardappelen bij.

Tip

Peuter eet mee (+12M) Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding: 1. Kook 1 aardappel gaar (bv. met de bloemkool) en prak grof. 2. Hou 100 g gekookte bloemkool apart voor u de rest in de ovenschotel legt en prak grof. 3. Snij 25 à 30 g kalkoenensnede in dunne plakjes en bak zonder parmaham samen met de andere kalkoenensneden. Haal het vlees voor uw peuter uit de pan voor u de bouillon over de andere kalkoenensneden giet en snij in stukjes (u hoeft het niet te kruiden).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 5.2 g
Eiwit 45.8 g

Bekijk het recept digitaal