Kalkoenensnede met kappertjessaus, witloof en gebakken patatjes
Kalkoenensnede met kappertjessaus, witloof en gebakken patatjes

Kalkoenensnede met kappertjessaus, witloof en gebakken patatjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vet 35.7 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 35.5 g
Suiker 6 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 55 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Spoel ze onder koud water en dep goed droog.

  3. Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

  4. Laat de kappertjes uitlekken en hak grof.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 8.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het spek 5 min.

  11. Voeg het witloof toe en bak 10 min. goudbruin aan alle kanten. Voeg de helft van het citroensap en 1 dl water toe.

  12. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.

  13. Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de rest van het citroensap, de citroenzeste, de kappertjes en de peterselie.

  14. Kruid met peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Lepel de kappertjessaus over de kalkoen en serveer met het witloof en de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Spoel ze onder koud water en dep goed droog.

  3. Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.

  4. Laat de kappertjes uitlekken en hak grof.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 8.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het spek 5 min.

  11. Voeg het witloof toe en bak 10 min. goudbruin aan alle kanten. Voeg de helft van het citroensap en 1 dl water toe.

  12. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.

  13. Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de rest van het citroensap, de citroenzeste, de kappertjes en de peterselie.

  14. Kruid met peper en zout.

  15. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Lepel de kappertjessaus over de kalkoen en serveer met het witloof en de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vet 35.7 g
Verzadigd vet 8 g
Koolhydraat 35.5 g
Suiker 6 g
Vezel 7.4 g
Eiwit 55 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal