- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenensnede met kappertjessaus, witloof en gebakken patatjes
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Spoel ze onder koud water en dep goed droog.
-
Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
-
Laat de kappertjes uitlekken en hak grof.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 8.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het spek 5 min.
-
Voeg het witloof toe en bak 10 min. goudbruin aan alle kanten. Voeg de helft van het citroensap en 1 dl water toe.
-
Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de rest van het citroensap, de citroenzeste, de kappertjes en de peterselie.
-
Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lepel de kappertjessaus over de kalkoen en serveer met het witloof en de aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Spoel ze onder koud water en dep goed droog.
-
Rasp de helft van de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
-
Laat de kappertjes uitlekken en hak grof.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 8.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het spek 5 min.
-
Voeg het witloof toe en bak 10 min. goudbruin aan alle kanten. Voeg de helft van het citroensap en 1 dl water toe.
-
Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 10 min. garen op een zacht vuur.
-
Meng intussen 3 eetl. olijfolie met de rest van het citroensap, de citroenzeste, de kappertjes en de peterselie.
-
Kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kalkoenensneden 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Lepel de kappertjessaus over de kalkoen en serveer met het witloof en de aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier