Kalkoenensneden met tomaat-saliesaus en ham
Kalkoenensneden met tomaat-saliesaus en ham

Kalkoenensneden met tomaat-saliesaus en ham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 3.8 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkelknol in fijne reepjes.

  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Snij de Italiaanse ham in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een brede pan en kleur de kalkoenensneden goudbruin (± 2 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de venkel toe en de witte wijn.

  8. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg de gepelde tomaten en de salie toe en roer om. Laat de bereiding zonder deksel ongeveer 5 min. verder stoven.

  9. Haal het vlees uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de Italiaanse ham toe en kruid met peper en zout. Werk de saus af met de room en laat nog 1 min. goed doorkoken.

  10. Afwerking:
  11. Geef er deegwaren bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de venkelknol in fijne reepjes.

  3. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Snij de Italiaanse ham in stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een brede pan en kleur de kalkoenensneden goudbruin (± 2 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de venkel toe en de witte wijn.

  8. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg de gepelde tomaten en de salie toe en roer om. Laat de bereiding zonder deksel ongeveer 5 min. verder stoven.

  9. Haal het vlees uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de Italiaanse ham toe en kruid met peper en zout. Werk de saus af met de room en laat nog 1 min. goed doorkoken.

  10. Afwerking:
  11. Geef er deegwaren bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 11.4 g
Koolhydraat 3.8 g
Eiwit 41.1 g

Bekijk het recept digitaal