- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenwok met witloof en groene curry (baby eet mee)
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Ommegang Speciaalbier Wijn Blygedacht Pinotage Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.
-
Pers de limoen.
-
Bereiding:
-
Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.
-
Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.
-
Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.
-
Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.
-
Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).
-
Afwerking:
-
Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Ommegang Speciaalbier Wijn Blygedacht Pinotage Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.
-
Pers de limoen.
-
Bereiding:
-
Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.
-
Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.
-
Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.
-
Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.
-
Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).
-
Afwerking:
-
Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Ommegang Speciaalbier Wijn Blygedacht Pinotage Zuid-Afrika