Kalkoenenwok met witloof en groene curry (baby eet mee)
Kalkoenenwok met witloof en groene curry (baby eet mee)

Kalkoenenwok met witloof en groene curry (baby eet mee)

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 43.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.

  5. Pers de limoen.

  6. Bereiding:
  7. Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.

  8. Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.

  9. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.

  11. Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.

  12. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Hak de platte peterselie grof.

  14. Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Laat de ananasschijven uitlekken en snij in blokjes van 2 cm. Zet het sap opzij.

  4. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in stukken van 2 à 3 cm.

  5. Pers de limoen.

  6. Bereiding:
  7. Meng de groene curry met de fijngesnipperde sjalot in een wok. Overgiet met de kokosmelk, het ananassap en de gevogeltefond. Roer alles goed dooreen en laat 5 min. koken op een hevig vuur.

  8. Voeg de stukken witloof toe en kook ± 5 min. gaar.

  9. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Snij ondertussen de kalkoenensneden in schuine sneetjes van ± 2 cm. Bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.

  11. Doe de kalkoenenreepjes en de ananasblokjes in de wok en laat nog ± 10 min. garen.

  12. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  13. Hak de platte peterselie grof.

  14. Breng de wokbereiding op smaak met de oestersaus en het limoensap (voeg indien nodig nog wat groene curry toe).

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi rijkelijk met de geroosterde pijnboompitten en de gehakte platte peterselie. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 17.3 g
Eiwit 43.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Ommegang Speciaalbier Wijn Blygedacht Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal