Kalkoenschnitzel met pastinaakpuree en geroosterde groenten
Kalkoenschnitzel met pastinaakpuree en geroosterde groenten

Kalkoenschnitzel met pastinaakpuree en geroosterde groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Energie 2715 kj
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 12.9 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 48.4 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardappelen en de pastinaak. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in blokjes. Snij de champignons in 2.

  4. Verdeel de broccoli en de champignons over een bakplaat en meng er 3 el olijfolie over. Kruid met peper en zout en meng goed. Strooi er de baconblokjes over. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de aardappelen en de pastinaak 20 min. in lichtgezouten water.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenschnitzels ± 3 min. aan elke kant.

  7. Giet de aardappelen en de pastinaak af, voeg de boter en de melk toe en stamp fijn.

  8. Snipper het bieslook fijn en meng onder de puree.

  9. Verdeel de puree over de borden, schep er de groenten over en serveer met de kalkoenschnitzel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardappelen en de pastinaak. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in blokjes. Snij de champignons in 2.

  4. Verdeel de broccoli en de champignons over een bakplaat en meng er 3 el olijfolie over. Kruid met peper en zout en meng goed. Strooi er de baconblokjes over. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de aardappelen en de pastinaak 20 min. in lichtgezouten water.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenschnitzels ± 3 min. aan elke kant.

  7. Giet de aardappelen en de pastinaak af, voeg de boter en de melk toe en stamp fijn.

  8. Snipper het bieslook fijn en meng onder de puree.

  9. Verdeel de puree over de borden, schep er de groenten over en serveer met de kalkoenschnitzel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649 kcal
Energie 2715 kj
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 12.9 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 48.4 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château du Bois de la Garde A.O.P. Côtes du Rhône Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal