Kalkoenschnitzel met quinoa en lentegroenten
Kalkoenschnitzel met quinoa en lentegroenten

Kalkoenschnitzel met quinoa en lentegroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 82.1 g
Suiker 22 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 37.5 g
Zout 3.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het uiteinde van de prinsessenbonen.

  3. Verwijder het uiteinde van de groene-aspergepunten en snij in stukjes van 3 à 4 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte draden van de gele paprika en snij de rest in reepjes van 3 à 4 cm.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Snij de rode ui in dunne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstmix in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de groene-aspergepunten toe. Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de rode ui en gele paprika 2 à 3 min. Meng er de champignons onder en bak nog 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  11. Voeg de quinoa en de groenten toe aan de pan en breng op smaak met de woksaus, peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenschnitzels 3 à 4 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Meng er de biefstukreepjes, de chilisaus en de honing goed onder en kruid met peper en zout. Geef er de rijst apart bij.

Tip

Nog wat quinoa met groenten over? Geniet ervan als koude lunch en werk af met tapenade of pesto en zaden of gedroogd fruit.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder het uiteinde van de prinsessenbonen.

  3. Verwijder het uiteinde van de groene-aspergepunten en snij in stukjes van 3 à 4 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte draden van de gele paprika en snij de rest in reepjes van 3 à 4 cm.

  5. Snij de champignons in 4.

  6. Snij de rode ui in dunne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstmix in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg na 3 min. de groene-aspergepunten toe. Giet af.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de rode ui en gele paprika 2 à 3 min. Meng er de champignons onder en bak nog 2 à 3 min. op een hoog vuur.

  11. Voeg de quinoa en de groenten toe aan de pan en breng op smaak met de woksaus, peper en zout.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kalkoenschnitzels 3 à 4 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Meng er de biefstukreepjes, de chilisaus en de honing goed onder en kruid met peper en zout. Geef er de rijst apart bij.

Tip

Nog wat quinoa met groenten over? Geniet ervan als koude lunch en werk af met tapenade of pesto en zaden of gedroogd fruit.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 718 kcal
Vet 24.3 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 82.1 g
Suiker 22 g
Vezel 10.8 g
Eiwit 37.5 g
Zout 3.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Achel Blond Blond trappistenbier Wijn Pétalos de Aresan Tempranillo rosé Vino de la Tierra de Castilla Spanje

Bekijk het recept digitaal