Kalkoensneden met olijventapenade, champignons en paprika
Kalkoensneden met olijventapenade, champignons en paprika

Kalkoensneden met olijventapenade, champignons en paprika

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 10.4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 46.5 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Wrijf de champignons schoon en snij in 6 of in 8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de champignons en de paprika's toe en roerbak 5 min. Doe er de tomatenstukjes en de Italiaanse kruiden bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Besmeer de kalkoensneden met de olijventapenade, vouw dubbel en steek eventueel vast met een prikker. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kalkoensneden 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui fijn. Wrijf de champignons schoon en snij in 6 of in 8. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de champignons en de paprika's toe en roerbak 5 min. Doe er de tomatenstukjes en de Italiaanse kruiden bij en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  4. Besmeer de kalkoensneden met de olijventapenade, vouw dubbel en steek eventueel vast met een prikker. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kalkoensneden 5 à 7 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 59.1 g
Suiker 10.4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 46.5 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Bier Desperados Virgin 0,0 % Alcoholvrij bier Wijn La Fanfinette Rosé A.O.P. Côtes du Rhône Wijn Vintense Syrah 0,0 % Alcoholvrije wijn

Bekijk het recept digitaal