Kalkoenstoofpot met pastinaak
Kalkoenstoofpot met pastinaak

Kalkoenstoofpot met pastinaak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 29.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kalkoenenstoofvlees ontdooien.

  3. Schil de pastinaak en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snij de wortelen en de selder in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Bestrooi met bloem en bak nog even al roerende.

  7. Voeg de groenten toe en meng goed. Giet langzaam langs de rand van de kookpot het bier erbij. Kruid met tijm, laurier, peper en zout.

  8. Dek af en laat 45 min. zachtjes stoven. Haal van het vuur en zet de kookpot koel weg tot de volgende dag.

  9. De dag zelf
  10. Verwarm de stoofpot op een zacht vuur. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met bv. gekookte natuuraardappelen of rijst.

Tip

- U kan de kalkoen vervangen door in blokjes gesneden kipfilet. - Voor liefhebbers van een zoete toets: smelt een lepeltje perensiroop in de afgewerkte bereiding.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepgevroren kalkoenenstoofvlees ontdooien.

  3. Schil de pastinaak en snij in blokjes van ± 2 cm.

  4. Snij de wortelen en de selder in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Bestrooi met bloem en bak nog even al roerende.

  7. Voeg de groenten toe en meng goed. Giet langzaam langs de rand van de kookpot het bier erbij. Kruid met tijm, laurier, peper en zout.

  8. Dek af en laat 45 min. zachtjes stoven. Haal van het vuur en zet de kookpot koel weg tot de volgende dag.

  9. De dag zelf
  10. Verwarm de stoofpot op een zacht vuur. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met bv. gekookte natuuraardappelen of rijst.

Tip

- U kan de kalkoen vervangen door in blokjes gesneden kipfilet. - Voor liefhebbers van een zoete toets: smelt een lepeltje perensiroop in de afgewerkte bereiding.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 29.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Hopus Wijn Monica di Sardegna D.O.C. rood Italië

Bekijk het recept digitaal