- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenstoofpot met pastinaak
Onze drankensuggesties
Bier Palm Hopus Wijn Monica di Sardegna D.O.C. rood Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren kalkoenenstoofvlees ontdooien.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Snij de wortelen en de selder in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Bestrooi met bloem en bak nog even al roerende.
-
Voeg de groenten toe en meng goed. Giet langzaam langs de rand van de kookpot het bier erbij. Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
-
Dek af en laat 45 min. zachtjes stoven. Haal van het vuur en zet de kookpot koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf
-
Verwarm de stoofpot op een zacht vuur. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met bv. gekookte natuuraardappelen of rijst.
- U kan de kalkoen vervangen door in blokjes gesneden kipfilet. - Voor liefhebbers van een zoete toets: smelt een lepeltje perensiroop in de afgewerkte bereiding.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Hopus Wijn Monica di Sardegna D.O.C. rood Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren kalkoenenstoofvlees ontdooien.
-
Schil de pastinaak en snij in blokjes van ± 2 cm.
-
Snij de wortelen en de selder in blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het kalkoenenstoofvlees goudbruin. Bestrooi met bloem en bak nog even al roerende.
-
Voeg de groenten toe en meng goed. Giet langzaam langs de rand van de kookpot het bier erbij. Kruid met tijm, laurier, peper en zout.
-
Dek af en laat 45 min. zachtjes stoven. Haal van het vuur en zet de kookpot koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf
-
Verwarm de stoofpot op een zacht vuur. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met bv. gekookte natuuraardappelen of rijst.
- U kan de kalkoen vervangen door in blokjes gesneden kipfilet. - Voor liefhebbers van een zoete toets: smelt een lepeltje perensiroop in de afgewerkte bereiding.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Hopus Wijn Monica di Sardegna D.O.C. rood Italië