Kangoeroesteak met pikante tomatensaus en kleurrijk bonenslaatje
Kangoeroesteak met pikante tomatensaus en kleurrijk bonenslaatje

Kangoeroesteak met pikante tomatensaus en kleurrijk bonenslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 26 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kangoeroesteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Laat de schijfjes rode biet uitlekken en snij daarna in staafjes.

  7. Meng de honing met de sojasaus en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree.

  10. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid met de pilipili en zout.

  11. Kruid ondertussen de kangoeroesteaks aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks gaar naar smaak.

  13. Haal ze uit de pan, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  14. Meng de staafjes rode biet met de uitgelekte witte bonen en de rucola.

  15. Overgiet met de honingdressing.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de steaks met de pikante saus, het bonenslaatje en serveer er rijst bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kangoeroesteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  5. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  6. Laat de schijfjes rode biet uitlekken en snij daarna in staafjes.

  7. Meng de honing met de sojasaus en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe, samen met de gepelde tomaten en de tomatenpuree.

  10. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuur sudderen. Kruid met de pilipili en zout.

  11. Kruid ondertussen de kangoeroesteaks aan beide kanten met zwarte peper en zout.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de steaks gaar naar smaak.

  13. Haal ze uit de pan, bedek met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  14. Meng de staafjes rode biet met de uitgelekte witte bonen en de rucola.

  15. Overgiet met de honingdressing.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de steaks met de pikante saus, het bonenslaatje en serveer er rijst bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 370 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 26 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Richard Hamilton `Blown Away' Shiraz McLaren Vale - Australië

Bekijk het recept digitaal