Kebab met tartaarsaus en slaatje van spitskool
Kebab met tartaarsaus en slaatje van spitskool

Kebab met tartaarsaus en slaatje van spitskool

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 913 kcal
Vet 55.9 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 66.9 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 31.6 g
Zout 6.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Spoel de maïs en laat uitlekken.

  4. Snij de spitskool in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in heel fijne reepjes. Snipper de rode ui fijn.

  5. Schil de wortelen en snij ze met een dunschiller in linten.

  6. Meng de spitskool met de wortelen, de maïs en de rode ui. Kruid met peper en zout.

  7. Doe de mayonaise, de uitgelekte kappertjes, de augurken en het bieslook in een blender en mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak het Turkse brood 2 à 3 min. af in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het diepgevroren vlees 5 min. Kruid met de piment d'espelette.

  12. Afwerking:
  13. Snij het brood open en schep er wat vlees en salade in. Werk af met de tartaarsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Spoel de maïs en laat uitlekken.

  4. Snij de spitskool in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in heel fijne reepjes. Snipper de rode ui fijn.

  5. Schil de wortelen en snij ze met een dunschiller in linten.

  6. Meng de spitskool met de wortelen, de maïs en de rode ui. Kruid met peper en zout.

  7. Doe de mayonaise, de uitgelekte kappertjes, de augurken en het bieslook in een blender en mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Bak het Turkse brood 2 à 3 min. af in de voorverwarmde oven.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het diepgevroren vlees 5 min. Kruid met de piment d'espelette.

  12. Afwerking:
  13. Snij het brood open en schep er wat vlees en salade in. Werk af met de tartaarsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 913 kcal
Vet 55.9 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 66.9 g
Suiker 14.1 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 31.6 g
Zout 6.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Blond bier Wijn Hérésie A.O.P. Corbières Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal