- Bewaar

- Bewaar
Kersen-marsepeincake
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Doe de uitgelekte kersen in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
-
Snij de marsepein in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de vanille-en de rietsuiker tot een gladde, romige massa.
-
Voeg 200 g zelfrijzende bloem, 200 g boter en het snufje zout toe en meng goed.
-
Klop de eiwitten stijf. Schep voorzichtig onder het deeg.
-
Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
-
Schep de kersen voorzichtig onder het ene deel en de marsepeinblokjes onder het andere.
-
Vet een cakevorm (15 bij 30 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Vul met de helft van het marsepeindeeg. Vul aan met het kersendeeg en eindig met de rest van het marsepeindeeg.
-
Bak de cake 50 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
U kan de marsepein ook zelf maken. Meng 200 g amandelpoeder met 150 g suiker of bloemsuiker en 1 losgeklopt eiwit. Kneed tot een vast deeg, dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur. Eiwit opkloppen Klop eiwit altijd op in een vetvrije kom. Maak de kom vetvrij door met een halve citroen over de binnenkant te wrijven. Veeg nadien droog met een keukenhanddoek. Voeg eventueel voor het opkloppen een snufje zout toe aan het eiwit. Zo krijgt u een mooi en stevig opgeklopt eiwit. In dit recept kan u het snufje zout aan het eiwit toevoegen in plaats van aan het deeg.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Doe de uitgelekte kersen in een zeef en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
-
Snij de marsepein in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met de vanille-en de rietsuiker tot een gladde, romige massa.
-
Voeg 200 g zelfrijzende bloem, 200 g boter en het snufje zout toe en meng goed.
-
Klop de eiwitten stijf. Schep voorzichtig onder het deeg.
-
Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
-
Schep de kersen voorzichtig onder het ene deel en de marsepeinblokjes onder het andere.
-
Vet een cakevorm (15 bij 30 cm) in met 1 koffiel. boter en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Vul met de helft van het marsepeindeeg. Vul aan met het kersendeeg en eindig met de rest van het marsepeindeeg.
-
Bak de cake 50 à 55 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de cakevorm. Haal dan uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
U kan de marsepein ook zelf maken. Meng 200 g amandelpoeder met 150 g suiker of bloemsuiker en 1 losgeklopt eiwit. Kneed tot een vast deeg, dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur. Eiwit opkloppen Klop eiwit altijd op in een vetvrije kom. Maak de kom vetvrij door met een halve citroen over de binnenkant te wrijven. Veeg nadien droog met een keukenhanddoek. Voeg eventueel voor het opkloppen een snufje zout toe aan het eiwit. Zo krijgt u een mooi en stevig opgeklopt eiwit. In dit recept kan u het snufje zout aan het eiwit toevoegen in plaats van aan het deeg.