Kibbeling met spinazieslaatje en gebakken aardappelen
Kibbeling met spinazieslaatje en gebakken aardappelen

Kibbeling met spinazieslaatje en gebakken aardappelen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Energie 2874 kj
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 51.9 g
Suiker 11 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 27.8 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Leg de kibbelingen in een ovenschaal en bak ± 8 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren aardappelblokjes ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Wrijf de sinaasappel goed schoon onder water en rasp de schil (je hebt 1 el zeste nodig). Schil daarna de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Meng de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de rode ui in heel fijne ringen. Snij de rode bieten in kleine blokjes.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes. Hak de pistachenoten fijn.

  9. Verdeel de spinazie over de borden samen met de rode ui, de bietenblokjes, de avocado, de sinaasappelpartjes en de pistachenoten. Serveer met de gebakken aardappelblokjes en de kibbelingen. Lepel er wat sinaasappeldressing over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Leg de kibbelingen in een ovenschaal en bak ± 8 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de diepgevroren aardappelblokjes ± 10 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  5. Wrijf de sinaasappel goed schoon onder water en rasp de schil (je hebt 1 el zeste nodig). Schil daarna de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kommetje en vang het sap op.

  6. Meng de sinaasappelzeste en het sinaasappelsap onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de rode ui in heel fijne ringen. Snij de rode bieten in kleine blokjes.

  8. Snij het vruchtvlees van de avocado in partjes. Hak de pistachenoten fijn.

  9. Verdeel de spinazie over de borden samen met de rode ui, de bietenblokjes, de avocado, de sinaasappelpartjes en de pistachenoten. Serveer met de gebakken aardappelblokjes en de kibbelingen. Lepel er wat sinaasappeldressing over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Energie 2874 kj
Vet 38.6 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 51.9 g
Suiker 11 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 27.8 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal