Kibbelingen met broccolipuree en homemade tartaarsaus
Kibbelingen met broccolipuree en homemade tartaarsaus

Kibbelingen met broccolipuree en homemade tartaarsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 36.7 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 7.7 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 34.5 g
Zout 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de broccoli's in roosjes. Schil ook de steel van de broccoli's en snij fijn.

  4. Laat de kappertjes uitlekken.

  5. Snij de citroen in 4.

  6. Verwarm de oven op 220 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes en de stukjes steel toe. Giet af. Hou enkele roosjes opzij voor de afwerking en pureer de rest samen met de aardappelen, 2 eetl. roomkaas, peper en zout.

  9. Leg intussen de kibbelingen in een ovenschaal en zet 8 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Mix alle ingrediënten voor de tartaarsaus. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kibbelingen met de puree. Geef er de opzijgehouden broccoliroosjes, de tartaarsaus en een partje citroen bij. Kruid de vis met de kruidenmix uit de verpakking.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de broccoli's in roosjes. Schil ook de steel van de broccoli's en snij fijn.

  4. Laat de kappertjes uitlekken.

  5. Snij de citroen in 4.

  6. Verwarm de oven op 220 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes en de stukjes steel toe. Giet af. Hou enkele roosjes opzij voor de afwerking en pureer de rest samen met de aardappelen, 2 eetl. roomkaas, peper en zout.

  9. Leg intussen de kibbelingen in een ovenschaal en zet 8 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Mix alle ingrediënten voor de tartaarsaus. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de kibbelingen met de puree. Geef er de opzijgehouden broccoliroosjes, de tartaarsaus en een partje citroen bij. Kruid de vis met de kruidenmix uit de verpakking.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 720 kcal
Vet 36.7 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 7.7 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 34.5 g
Zout 3.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Pinot Blanc A.O.P. Alsace J. Hubster

Bekijk het recept digitaal