Kip in witte wijn en rijst met wokgroentjes
Kip in witte wijn en rijst met wokgroentjes

Kip in witte wijn en rijst met wokgroentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 56.4 g
Eiwit 35.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met deksel en bak de kippendrumsticks aan alle kanten goudbruin. Voeg de ui en het knoflook toe. Kruid met tijm, peper en zout, en overgiet met de witte wijn. Laat 30 min. afgedekt sudderen.

  7. Kook intussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en roerbak de wokmix 2 à 3 min. Overgiet met de teriyakisaus en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  9. Snipper intussen de basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de kip.

  10. Afwerking:
  11. Leg 2 kippendrumsticks op elk bord en lepel er wat wittewijnsaus over. Serveer met de rijst en wokgroentjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de uien en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan met deksel en bak de kippendrumsticks aan alle kanten goudbruin. Voeg de ui en het knoflook toe. Kruid met tijm, peper en zout, en overgiet met de witte wijn. Laat 30 min. afgedekt sudderen.

  7. Kook intussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en roerbak de wokmix 2 à 3 min. Overgiet met de teriyakisaus en laat nog 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  9. Snipper intussen de basilicumblaadjes fijn en voeg toe aan de kip.

  10. Afwerking:
  11. Leg 2 kippendrumsticks op elk bord en lepel er wat wittewijnsaus over. Serveer met de rijst en wokgroentjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 671 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 56.4 g
Eiwit 35.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro - Spanje

Bekijk het recept digitaal