- Bewaar

- Bewaar
Kip met aardappel-bloemkoolpotje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de bloemkolen in roosjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de peterselie fijn
-
Snipper de uien fijn.
-
Meng de kippenkruiden onder de olijfolie en bestrijk er de kippenpilons mee.
-
Bereiding:
-
Bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten in een pan, dek af en laat nog 20 à 30 min. verder garen op een zacht vuur. Of schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 40 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.
-
Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de bloemkoolroosjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien en de gerookte spekblokjes goudbruin.
-
Roer er de aardappelen en de bloemkool onder en kruid met de peterselie, peper en zout.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de bloemkolen in roosjes.
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-
Snipper de peterselie fijn
-
Snipper de uien fijn.
-
Meng de kippenkruiden onder de olijfolie en bestrijk er de kippenpilons mee.
-
Bereiding:
-
Bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten in een pan, dek af en laat nog 20 à 30 min. verder garen op een zacht vuur. Of schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 40 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.
-
Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook de bloemkoolroosjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien en de gerookte spekblokjes goudbruin.
-
Roer er de aardappelen en de bloemkool onder en kruid met de peterselie, peper en zout.