Kip met aardappel-bloemkoolpotje
Kip met aardappel-bloemkoolpotje

Kip met aardappel-bloemkoolpotje

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 40.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bloemkolen in roosjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de peterselie fijn

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Meng de kippenkruiden onder de olijfolie en bestrijk er de kippenpilons mee.

  7. Bereiding:
  8. Bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten in een pan, dek af en laat nog 20 à 30 min. verder garen op een zacht vuur. Of schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 40 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  9. Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook de bloemkoolroosjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien en de gerookte spekblokjes goudbruin.

  12. Roer er de aardappelen en de bloemkool onder en kruid met de peterselie, peper en zout.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bloemkolen in roosjes.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  4. Snipper de peterselie fijn

  5. Snipper de uien fijn.

  6. Meng de kippenkruiden onder de olijfolie en bestrijk er de kippenpilons mee.

  7. Bereiding:
  8. Bak de kippenpilons goudbruin aan alle kanten in een pan, dek af en laat nog 20 à 30 min. verder garen op een zacht vuur. Of schik ze naast elkaar op een bakplaat en zet ± 40 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  9. Kook ondertussen de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Kook de bloemkoolroosjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien en de gerookte spekblokjes goudbruin.

  12. Roer er de aardappelen en de bloemkool onder en kruid met de peterselie, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 26.7 g
Eiwit 40.4 g

Bekijk het recept digitaal