- Bewaar

- Bewaar
Kip met citrusfruit en basilicum
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze saint-amour heeft een heerlijk boeket en een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje Heerlijke rode rioja (Noord-Spanje) die 12 maanden rijpte in eiken vaten. Valt op door zijn donkere kleur en fijne neus van rijpe tempranillodruiven (gekonfijt fruit), vanille en verse eik.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil het stukje gember en rasp fijn.
-
Meng met het citroensap en 1 koffiel. honing en marineer daarin de (diepgevroren) kipfilets gedurende 4 u. Draai de kipfilets geregeld om.
-
Snij de sinaasappelen en de pompelmoes in vier en verwijder de schil en de witte vliesjes. Snij de stukken pompelmoes verder in kleine stukjes en vang het sap op.
-
Bereiding:
-
Snij de kipfilets in twee en kleur ze goudbruin in 2 eetl. hete boter gedurende 2 min. aan elke kant.
-
Dek af en laat nog 10 min. bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter en stoof de uisnippers gedurende 2 min. op een zacht vuurtje. Doe er de marinade van de kip bij, nog 2 eetl. honing en de mosterd. Meng goed en doe er eventueel wat water bij.
-
Voeg het citrusfruit (met het sap) en de roze bessen toe. Warm het geheel op gedurende 2 à 3 min.
-
Bind eventueel met instantsausbinder. Voeg ten slotte de fijngesnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de kip op met de saus van citrusfruit en met primeuraardappeltjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze saint-amour heeft een heerlijk boeket en een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje Heerlijke rode rioja (Noord-Spanje) die 12 maanden rijpte in eiken vaten. Valt op door zijn donkere kleur en fijne neus van rijpe tempranillodruiven (gekonfijt fruit), vanille en verse eik.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Schil het stukje gember en rasp fijn.
-
Meng met het citroensap en 1 koffiel. honing en marineer daarin de (diepgevroren) kipfilets gedurende 4 u. Draai de kipfilets geregeld om.
-
Snij de sinaasappelen en de pompelmoes in vier en verwijder de schil en de witte vliesjes. Snij de stukken pompelmoes verder in kleine stukjes en vang het sap op.
-
Bereiding:
-
Snij de kipfilets in twee en kleur ze goudbruin in 2 eetl. hete boter gedurende 2 min. aan elke kant.
-
Dek af en laat nog 10 min. bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter en stoof de uisnippers gedurende 2 min. op een zacht vuurtje. Doe er de marinade van de kip bij, nog 2 eetl. honing en de mosterd. Meng goed en doe er eventueel wat water bij.
-
Voeg het citrusfruit (met het sap) en de roze bessen toe. Warm het geheel op gedurende 2 à 3 min.
-
Bind eventueel met instantsausbinder. Voeg ten slotte de fijngesnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de kip op met de saus van citrusfruit en met primeuraardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze saint-amour heeft een heerlijk boeket en een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje Heerlijke rode rioja (Noord-Spanje) die 12 maanden rijpte in eiken vaten. Valt op door zijn donkere kleur en fijne neus van rijpe tempranillodruiven (gekonfijt fruit), vanille en verse eik.