Kip met citrusfruit en basilicum
Kip met citrusfruit en basilicum

Kip met citrusfruit en basilicum

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 29.5 g
Eiwit 47.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Schil het stukje gember en rasp fijn.

  4. Meng met het citroensap en 1 koffiel. honing en marineer daarin de (diepgevroren) kipfilets gedurende 4 u. Draai de kipfilets geregeld om.

  5. Snij de sinaasappelen en de pompelmoes in vier en verwijder de schil en de witte vliesjes. Snij de stukken pompelmoes verder in kleine stukjes en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Snij de kipfilets in twee en kleur ze goudbruin in 2 eetl. hete boter gedurende 2 min. aan elke kant.

  8. Dek af en laat nog 10 min. bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt 2 eetl. boter en stoof de uisnippers gedurende 2 min. op een zacht vuurtje. Doe er de marinade van de kip bij, nog 2 eetl. honing en de mosterd. Meng goed en doe er eventueel wat water bij.

  10. Voeg het citrusfruit (met het sap) en de roze bessen toe. Warm het geheel op gedurende 2 à 3 min.

  11. Bind eventueel met instantsausbinder. Voeg ten slotte de fijngesnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien de kip op met de saus van citrusfruit en met primeuraardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui fijn.

  3. Schil het stukje gember en rasp fijn.

  4. Meng met het citroensap en 1 koffiel. honing en marineer daarin de (diepgevroren) kipfilets gedurende 4 u. Draai de kipfilets geregeld om.

  5. Snij de sinaasappelen en de pompelmoes in vier en verwijder de schil en de witte vliesjes. Snij de stukken pompelmoes verder in kleine stukjes en vang het sap op.

  6. Bereiding:
  7. Snij de kipfilets in twee en kleur ze goudbruin in 2 eetl. hete boter gedurende 2 min. aan elke kant.

  8. Dek af en laat nog 10 min. bakken op een matig vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt 2 eetl. boter en stoof de uisnippers gedurende 2 min. op een zacht vuurtje. Doe er de marinade van de kip bij, nog 2 eetl. honing en de mosterd. Meng goed en doe er eventueel wat water bij.

  10. Voeg het citrusfruit (met het sap) en de roze bessen toe. Warm het geheel op gedurende 2 à 3 min.

  11. Bind eventueel met instantsausbinder. Voeg ten slotte de fijngesnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Dien de kip op met de saus van citrusfruit en met primeuraardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 17 g
Koolhydraat 29.5 g
Eiwit 47.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Amour A.C. Thorin Een uitgelezen wijn voor een romantisch etentje bij kaarslicht. Deze saint-amour heeft een heerlijk boeket en een aangenaam soepele en fruitige smaak. Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje Heerlijke rode rioja (Noord-Spanje) die 12 maanden rijpte in eiken vaten. Valt op door zijn donkere kleur en fijne neus van rijpe tempranillodruiven (gekonfijt fruit), vanille en verse eik.

Bekijk het recept digitaal