Kip met ovengebakken krieltjes en zuiderse groenten
Kip met ovengebakken krieltjes en zuiderse groenten

Kip met ovengebakken krieltjes en zuiderse groenten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 57.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Doe de kip in een kookpot en vul met koud water tot de kip onderstaat. Laat 30 min. koken op een zacht vuur. Laat de kip uitlekken.

  2. Snipper intussen de ui fijn en snij de courgette in blokjes.

  3. Verwarm de oven voor op 250 °C. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.

  4. Doe de tomatenstukjes, de courgetteblokjes, de fijngesnipperde ui en de diepgevroren paprikareepjes in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met 1 dl water.

  5. Voeg de gekookte kip, de krieltjes en het laurierblaadje toe. Besprenkel alles met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Zet ± 15 min in de voorverwarmde oven. Prik in de krieltjes om te kijken of ze gaar zijn.

  7. Snij de kip in stukken en serveer met de krieltjes en de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Doe de kip in een kookpot en vul met koud water tot de kip onderstaat. Laat 30 min. koken op een zacht vuur. Laat de kip uitlekken.

  2. Snipper intussen de ui fijn en snij de courgette in blokjes.

  3. Verwarm de oven voor op 250 °C. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.

  4. Doe de tomatenstukjes, de courgetteblokjes, de fijngesnipperde ui en de diepgevroren paprikareepjes in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout en overgiet met 1 dl water.

  5. Voeg de gekookte kip, de krieltjes en het laurierblaadje toe. Besprenkel alles met de olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Zet ± 15 min in de voorverwarmde oven. Prik in de krieltjes om te kijken of ze gaar zijn.

  7. Snij de kip in stukken en serveer met de krieltjes en de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 460 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 33.1 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 57.9 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Sterk blond bier Wijn Artisans Partisans Pinot & Alicante I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal