Kip uit de oven met geroosterde groenten en krieltjes
Kip uit de oven met geroosterde groenten en krieltjes

Kip uit de oven met geroosterde groenten en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 12.4 g
Vezel 10 g
Eiwit 39.2 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 2 cm.

  5. Schil de raap, de zoete aardappel en de wortelen en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de ui in partjes.

  7. Snij de courgette en de peultjes in stukken van 2 à 3 cm.

  8. Snipper het knoflook fijn.

  9. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Meng de kippenkruiden met 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de kip mee. Schik in een ovenschaal en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Bedek intussen een bakplaat met bakpapier en schik er de krielaardappelen, de paprika, de courgette, de wortelen, de zoete aardappel, de raap, de rode ui en het knoflook op. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, zeezout, de rozemarijn en de aardappelkruiden uit het zakje.

  14. Zet de aardappelen en de groenten 35 à 45 min. mee in de oven bij de kip. Voeg de peultjes de laatste 10 à 15 min. toe aan de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 2 cm.

  5. Schil de raap, de zoete aardappel en de wortelen en snij in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de ui in partjes.

  7. Snij de courgette en de peultjes in stukken van 2 à 3 cm.

  8. Snipper het knoflook fijn.

  9. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Meng de kippenkruiden met 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de kip mee. Schik in een ovenschaal en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Bedek intussen een bakplaat met bakpapier en schik er de krielaardappelen, de paprika, de courgette, de wortelen, de zoete aardappel, de raap, de rode ui en het knoflook op. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, zeezout, de rozemarijn en de aardappelkruiden uit het zakje.

  14. Zet de aardappelen en de groenten 35 à 45 min. mee in de oven bij de kip. Voeg de peultjes de laatste 10 à 15 min. toe aan de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 748 kcal
Vet 43.3 g
Verzadigd vet 10.4 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 12.4 g
Vezel 10 g
Eiwit 39.2 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal