- Bewaar

- Bewaar
Kip uit de oven met geroosterde groenten en krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 2 cm.
-
Schil de raap, de zoete aardappel en de wortelen en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ui in partjes.
-
Snij de courgette en de peultjes in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de kippenkruiden met 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de kip mee. Schik in een ovenschaal en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bedek intussen een bakplaat met bakpapier en schik er de krielaardappelen, de paprika, de courgette, de wortelen, de zoete aardappel, de raap, de rode ui en het knoflook op. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, zeezout, de rozemarijn en de aardappelkruiden uit het zakje.
-
Zet de aardappelen en de groenten 35 à 45 min. mee in de oven bij de kip. Voeg de peultjes de laatste 10 à 15 min. toe aan de groenten.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukken van 2 cm.
-
Schil de raap, de zoete aardappel en de wortelen en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snij de ui in partjes.
-
Snij de courgette en de peultjes in stukken van 2 à 3 cm.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Meng de kippenkruiden met 2 eetl. olijfolie en bestrijk er de kip mee. Schik in een ovenschaal en zet 1 u. 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Bedek intussen een bakplaat met bakpapier en schik er de krielaardappelen, de paprika, de courgette, de wortelen, de zoete aardappel, de raap, de rode ui en het knoflook op. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper, zeezout, de rozemarijn en de aardappelkruiden uit het zakje.
-
Zet de aardappelen en de groenten 35 à 45 min. mee in de oven bij de kip. Voeg de peultjes de laatste 10 à 15 min. toe aan de groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië