Kipfilet in pittige groentesaus
Kipfilet in pittige groentesaus

Kipfilet in pittige groentesaus

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 53.4 g
Eiwit 41.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kip in blokjes. Snij de champignons in 4.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of een hoge braadpan en bak de kippenblokjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de tomatenstukjes, de champignons en de groene paprika toe en meng goed.

  6. Bestrooi met de sjalot en het knoflook en kruid met het kerriepoeder en kippenkruiden. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken.

  7. Kook ondertussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kip in blokjes. Snij de champignons in 4.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.

  3. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  4. Verhit de zonnebloemolie in een wok of een hoge braadpan en bak de kippenblokjes goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  5. Voeg de tomatenstukjes, de champignons en de groene paprika toe en meng goed.

  6. Bestrooi met de sjalot en het knoflook en kruid met het kerriepoeder en kippenkruiden. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de laatste 5 min. het deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken.

  7. Kook ondertussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 452 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 53.4 g
Eiwit 41.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Blygedacht Pinotage Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal