Kipfilet met camembert
Kipfilet met camembert

Kipfilet met camembert

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 44.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Druk de kipfilets plat met een broodplankje, zodat ze wat breder worden. Leg op elke helft (aan de binnenkant) een sneetje camembert en vouw de kipfilets dicht.

  4. Bak ze aan beide zijden goudbruin (± 2 min.) in 2 eetl. boter. Kruid met peper, een weinig zout (niet te veel, want de camembert en de bouillon maken de saus al wat zout) en paprika. Blus met de witte wijn. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar worden (10 à 15 min.).

  5. Haal het vlees uit de pan en doe er de kippenbouillon in. Breng aan de kook en strooi er, al roerend, 2 eetl. instantsausbinder door zodat de saus bindt.

  6. Afwerking:
  7. Dien op met pasta of aardappelnootjes en broccoli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Druk de kipfilets plat met een broodplankje, zodat ze wat breder worden. Leg op elke helft (aan de binnenkant) een sneetje camembert en vouw de kipfilets dicht.

  4. Bak ze aan beide zijden goudbruin (± 2 min.) in 2 eetl. boter. Kruid met peper, een weinig zout (niet te veel, want de camembert en de bouillon maken de saus al wat zout) en paprika. Blus met de witte wijn. Dek de pan af en laat op een zacht vuur gaar worden (10 à 15 min.).

  5. Haal het vlees uit de pan en doe er de kippenbouillon in. Breng aan de kook en strooi er, al roerend, 2 eetl. instantsausbinder door zodat de saus bindt.

  6. Afwerking:
  7. Dien op met pasta of aardappelnootjes en broccoli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 381 kcal
Vet 16.9 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 44.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vieux Truffiers 'Réserve' A.C. Côtes du Rhône Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya Spanje Wijn Deze fijne Crianza wordt gemaakt van tempranillodruiven, aangevuld met cabernet sauvignon. Hij rijpt 1 jaar in eiken vaten. Deze fijne 'crianza' bezit een fijn, fruitig en kruidig karakter.

Bekijk het recept digitaal