Kipfilet met gremolata, mediterraanse groenten en minikrieltjes
Kipfilet met gremolata, mediterraanse groenten en minikrieltjes

Kipfilet met gremolata, mediterraanse groenten en minikrieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 64.3 g
Suiker 11.8 g
Vezel 13 g
Eiwit 46.4 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine en de rode uien in blokjes van 2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Maak de gremolata: meng de peterselie met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, de zeste en de helft van het knoflook.

  12. Kruid de kipfilets met peper en zout en bedek met de gremolata. Leg naast elkaar in een grote ovenschaal.

  13. Leg de krieltjes, de aubergine, de paprika, de rode ui, de rest van het knoflook en de takjes tijm tussen de kipfilets. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  14. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de aubergine en de rode uien in blokjes van 2 cm.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers de citroen.

  7. Snipper het knoflook fijn.

  8. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Maak de gremolata: meng de peterselie met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, de zeste en de helft van het knoflook.

  12. Kruid de kipfilets met peper en zout en bedek met de gremolata. Leg naast elkaar in een grote ovenschaal.

  13. Leg de krieltjes, de aubergine, de paprika, de rode ui, de rest van het knoflook en de takjes tijm tussen de kipfilets. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  14. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vet 20.2 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 64.3 g
Suiker 11.8 g
Vezel 13 g
Eiwit 46.4 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal