- Bewaar

- Bewaar
Kipfilet met gremolata, mediterraanse groenten en minikrieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergine en de rode uien in blokjes van 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de gremolata: meng de peterselie met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, de zeste en de helft van het knoflook.
-
Kruid de kipfilets met peper en zout en bedek met de gremolata. Leg naast elkaar in een grote ovenschaal.
-
Leg de krieltjes, de aubergine, de paprika, de rode ui, de rest van het knoflook en de takjes tijm tussen de kipfilets. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de aubergine en de rode uien in blokjes van 2 cm.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Rasp de schil van de halve citroen (niet het wit) en pers de citroen.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water en snij in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Maak de gremolata: meng de peterselie met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, de zeste en de helft van het knoflook.
-
Kruid de kipfilets met peper en zout en bedek met de gremolata. Leg naast elkaar in een grote ovenschaal.
-
Leg de krieltjes, de aubergine, de paprika, de rode ui, de rest van het knoflook en de takjes tijm tussen de kipfilets. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië