Kipfilet met kruidenkorstje en kleurrijk tomatenslaatje
Kipfilet met kruidenkorstje en kleurrijk tomatenslaatje

Kipfilet met kruidenkorstje en kleurrijk tomatenslaatje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 12.9 g
Eiwit 36.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kerstomaten en de pruimtomaten in 2 en meng ze onder elkaar in een slakom.

  3. Giet 2 eetl. olijfolie met basilicum en het limoensap over de tomaten en kruid met peper en zeezout. Zet koel weg.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Meng alle ingrediënten voor het kruidenkorstje.

  7. Besmeer er de bovenkant van de kippenborstfilets mee.Leg de filets naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en strooi er het paneermeel over.

  8. Bak de kipfilets 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

  9. Afwerking:
  10. Snij de kipfilets in sneetjes en geef er tagliatelle bij. Meng het tomatenslaatje onder de pasta.

Tip

- U kan voor het slaatje ook andere tomatensoorten naar keuze gebruiken. - Vervang de kippenborstfilets door parelhoenfilets.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kerstomaten en de pruimtomaten in 2 en meng ze onder elkaar in een slakom.

  3. Giet 2 eetl. olijfolie met basilicum en het limoensap over de tomaten en kruid met peper en zeezout. Zet koel weg.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding:
  6. Meng alle ingrediënten voor het kruidenkorstje.

  7. Besmeer er de bovenkant van de kippenborstfilets mee.Leg de filets naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en strooi er het paneermeel over.

  8. Bak de kipfilets 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje.

  9. Afwerking:
  10. Snij de kipfilets in sneetjes en geef er tagliatelle bij. Meng het tomatenslaatje onder de pasta.

Tip

- U kan voor het slaatje ook andere tomatensoorten naar keuze gebruiken. - Vervang de kippenborstfilets door parelhoenfilets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 359 kcal
Vet 18.1 g
Koolhydraat 12.9 g
Eiwit 36.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Domaine de Tout-Vent - A.O.P. Côtes du Rhône * Rosso Conero D.O.C. San Giorgio - Umani Ronchi - Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal