- Bewaar

- Bewaar
Kippenballetjes met mozzarellaverrassing en pasta pesto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.
-
Laat intussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Rol rond elk bolletje een laagje gehakt.
-
Kook de pasta 5 à 7 min. gaar in het kokende water.
-
Snij intussen de champignons in schijfjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof samen met de spaghettigroenten 4 à 5 min. Giet de pasta af en meng er de groenten onder. Hou warm.
-
Smelt de boter in een pan en bak de gehakt-mozzarellaballetjes 5 à 6 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Maak intussen de pesto: mix het basilicum, de cashewnoten en de grana padano fijn met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de pasta over de borden en serveer met enkele balletjes. Lepel er wat pesto over.
Laat de kinderen de balletjes rollen. Als ze hun handen nat maken, blijft het gehakt niet te hard kleven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.
-
Laat intussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Rol rond elk bolletje een laagje gehakt.
-
Kook de pasta 5 à 7 min. gaar in het kokende water.
-
Snij intussen de champignons in schijfjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof samen met de spaghettigroenten 4 à 5 min. Giet de pasta af en meng er de groenten onder. Hou warm.
-
Smelt de boter in een pan en bak de gehakt-mozzarellaballetjes 5 à 6 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Maak intussen de pesto: mix het basilicum, de cashewnoten en de grana padano fijn met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de pasta over de borden en serveer met enkele balletjes. Lepel er wat pesto over.
Laat de kinderen de balletjes rollen. Als ze hun handen nat maken, blijft het gehakt niet te hard kleven.