Kippenballetjes met mozzarellaverrassing en pasta pesto
Kippenballetjes met mozzarellaverrassing en pasta pesto

Kippenballetjes met mozzarellaverrassing en pasta pesto

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 898 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 85.9 g
Suiker 14.8 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 49.5 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  3. Laat intussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Rol rond elk bolletje een laagje gehakt.

  4. Kook de pasta 5 à 7 min. gaar in het kokende water.

  5. Snij intussen de champignons in schijfjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof samen met de spaghettigroenten 4 à 5 min. Giet de pasta af en meng er de groenten onder. Hou warm.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de gehakt-mozzarellaballetjes 5 à 6 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Maak intussen de pesto: mix het basilicum, de cashewnoten en de grana padano fijn met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de pasta over de borden en serveer met enkele balletjes. Lepel er wat pesto over.

Tip

Laat de kinderen de balletjes rollen. Als ze hun handen nat maken, blijft het gehakt niet te hard kleven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook.

  3. Laat intussen de mozzarellabolletjes uitlekken. Rol rond elk bolletje een laagje gehakt.

  4. Kook de pasta 5 à 7 min. gaar in het kokende water.

  5. Snij intussen de champignons in schijfjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof samen met de spaghettigroenten 4 à 5 min. Giet de pasta af en meng er de groenten onder. Hou warm.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de gehakt-mozzarellaballetjes 5 à 6 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Maak intussen de pesto: mix het basilicum, de cashewnoten en de grana padano fijn met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de pasta over de borden en serveer met enkele balletjes. Lepel er wat pesto over.

Tip

Laat de kinderen de balletjes rollen. Als ze hun handen nat maken, blijft het gehakt niet te hard kleven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 898 kcal
Vet 37.3 g
Verzadigd vet 13.1 g
Koolhydraat 85.9 g
Suiker 14.8 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 49.5 g
Zout 2 g

Bekijk het recept digitaal