Kippenbilletjes in sinaasmarinade
Kippenbilletjes in sinaasmarinade

Kippenbilletjes in sinaasmarinade

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 20.1 g
Koolhydraat 13.7 g
Eiwit 25.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendrumsticks volledig ontdooien.

  3. Pers het knoflookteentje.

  4. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  5. Bereiding:
  6. Maak de sinaasmarinade: meng het fijn geperste knoflookteentje met het sinaasappelsap, de sojasaus en de honing. Kruid met cayennepeper, de geplette korianderbolletjes, nootmuskaat, peper en zout.

  7. Maak enkele insnijdingen in de kippendrumsticks. Verdeel er de sinaasmarinade over en laat enkele uren marineren in de koelkast. Keer de kippendrumsticks regelmatig om.

  8. Dep de kippendrumsticks droog en bak gedurende 30 à 40 min. boven een matig warme grill. Draai regelmatig om.

  9. Afwerking:
  10. Dien de kippenbilletjes op met een sinaassausje. Voorzie koude of warme rijst, eventueel met blokjes paprika.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kippendrumsticks volledig ontdooien.

  3. Pers het knoflookteentje.

  4. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  5. Bereiding:
  6. Maak de sinaasmarinade: meng het fijn geperste knoflookteentje met het sinaasappelsap, de sojasaus en de honing. Kruid met cayennepeper, de geplette korianderbolletjes, nootmuskaat, peper en zout.

  7. Maak enkele insnijdingen in de kippendrumsticks. Verdeel er de sinaasmarinade over en laat enkele uren marineren in de koelkast. Keer de kippendrumsticks regelmatig om.

  8. Dep de kippendrumsticks droog en bak gedurende 30 à 40 min. boven een matig warme grill. Draai regelmatig om.

  9. Afwerking:
  10. Dien de kippenbilletjes op met een sinaassausje. Voorzie koude of warme rijst, eventueel met blokjes paprika.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 345 kcal
Vet 20.1 g
Koolhydraat 13.7 g
Eiwit 25.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Saint-Martin, A.C. Côtes du Roussillon Wijn Château Artix, Les Murailles, A.C. Minervois

Bekijk het recept digitaal