Kippenbilletjes met appel en ananas
Kippenbilletjes met appel en ananas

Kippenbilletjes met appel en ananas

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 780 kcal
Vet 43.2 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 34.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien, het bieslook en de munt fijn.

  3. Pers de citroen en limoen.

  4. Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.

  5. Snij de ananas in blokjes.

  6. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe de zaadjes en het vanillestokje, samen met 2 dl appelsap, de helft van het limoensap en de ananasblokjes in een kookpot.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur de kippendijen aan alle zijden goudbruin. Voeg de fijngesnipperde uien toe, kruid met het kerriepoeder en laat 1 min. al roerend bakken.

  9. Overgiet met 4 dl appelsap en 2 eetl. sojasaus. Dek af en laat 35 à 40 min. sudderen. Voeg indien nodig tussendoor nog wat water toe.

  10. Zet de kookpot met de ananas op het vuur en laat 10 min. zachtjes sudderen. Verwijder het vanillestokje en bestrooi met de verse munt.

  11. Voeg de appelblokjes bij de kip en laat 10 min. zachtjes sudderen.

  12. Voeg ook de room en de veenbessen bij de appelblokjes en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de kip met het fijngesnipperde bieslook. Dien op met het warme ananassausje en rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien, het bieslook en de munt fijn.

  3. Pers de citroen en limoen.

  4. Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.

  5. Snij de ananas in blokjes.

  6. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe de zaadjes en het vanillestokje, samen met 2 dl appelsap, de helft van het limoensap en de ananasblokjes in een kookpot.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpan en kleur de kippendijen aan alle zijden goudbruin. Voeg de fijngesnipperde uien toe, kruid met het kerriepoeder en laat 1 min. al roerend bakken.

  9. Overgiet met 4 dl appelsap en 2 eetl. sojasaus. Dek af en laat 35 à 40 min. sudderen. Voeg indien nodig tussendoor nog wat water toe.

  10. Zet de kookpot met de ananas op het vuur en laat 10 min. zachtjes sudderen. Verwijder het vanillestokje en bestrooi met de verse munt.

  11. Voeg de appelblokjes bij de kip en laat 10 min. zachtjes sudderen.

  12. Voeg ook de room en de veenbessen bij de appelblokjes en laat nog 2 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi de kip met het fijngesnipperde bieslook. Dien op met het warme ananassausje en rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 780 kcal
Vet 43.2 g
Koolhydraat 63 g
Eiwit 34.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chardonnay 'Blown Away' McLaren Vale - Australië Heel frisse en elegante neus van wit en geel fruit (ananas, perzik), vijgen en botersnoepjes. De smaak is sappig, vol en elegant, met opnieuw veel rijp fruit en mooie zuren die het geheel fris houden.

Bekijk het recept digitaal