Kippenborstfilet met bloemkool in tomatensaus
Kippenborstfilet met bloemkool in tomatensaus

Kippenborstfilet met bloemkool in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 11.1 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 10.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 45 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in 4.

  5. Snij de bloemkool in roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kook intussen de bloemkoolroosjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de bloemkool en bak de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes en de peterselie toe en laat nog 10 min. sudderen. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Roer de bloemkoolroosjes onder de saus.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets ± 5 min. aan elk kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes. 2 Kook de stukken aardappel, de bloemkool, 1 takje peterselie en 30 g kippenborstfilet 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in 4.

  5. Snij de bloemkool in roosjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kook intussen de bloemkoolroosjes 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in de kookpot van de bloemkool en bak de ui glazig. Voeg de tomatenstukjes en de peterselie toe en laat nog 10 min. sudderen. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Roer de bloemkoolroosjes onder de saus.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets ± 5 min. aan elk kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (30 min.) 1 Schil 50 g aardappel en snij in stukken. Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes. 2 Kook de stukken aardappel, de bloemkool, 1 takje peterselie en 30 g kippenborstfilet 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 11.1 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 40.6 g
Suiker 10.4 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 45 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dobbel Donker abdijbier Wijn Marche I.G.T. Sangiovese bio Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal