- Bewaar

- Bewaar
Kippenbrochette met kerstomaten en rucolapesto
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.O.P. - `La Charmée' - Manoir du Chardon (witte wijn)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij elke kipfilet in 6 of 8 stukken (afhankelijk van hun grootte) en steek telkens 4 stukken op een brochettestokje, afgewisseld met een kerstomaat.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Rasp de parmezaan (u hebt 3 eetl. nodig).
-
Maak de pesto: mix de helft van de rucola met het knoflook, de parmezaan, de pijnboompitten en 5 eetl. olijfolie tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Schil de krielaardappelen en snij in 2.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in even grote stukken als de krielaardappelen.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de krielaardappelen en de zoete aardappelen in een ovenschotel, verdeel er 1 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng de olijfolie goed onder de aardappelen. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan. Kruid de brochettes aan elke kant met peper en zout en bak 15 à 20 min. goudbruin.
-
Afwerking:
-
Dien de brochettes op met de geroosterde aardappelen en de rest van de rucola. Geef er wat pesto bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.O.P. - `La Charmée' - Manoir du Chardon (witte wijn)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Snij elke kipfilet in 6 of 8 stukken (afhankelijk van hun grootte) en steek telkens 4 stukken op een brochettestokje, afgewisseld met een kerstomaat.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Rasp de parmezaan (u hebt 3 eetl. nodig).
-
Maak de pesto: mix de helft van de rucola met het knoflook, de parmezaan, de pijnboompitten en 5 eetl. olijfolie tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Schil de krielaardappelen en snij in 2.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in even grote stukken als de krielaardappelen.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de krielaardappelen en de zoete aardappelen in een ovenschotel, verdeel er 1 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng de olijfolie goed onder de aardappelen. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan. Kruid de brochettes aan elke kant met peper en zout en bak 15 à 20 min. goudbruin.
-
Afwerking:
-
Dien de brochettes op met de geroosterde aardappelen en de rest van de rucola. Geef er wat pesto bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Saint-Véran A.O.P. - `La Charmée' - Manoir du Chardon (witte wijn)