Kippenbrochette met kerstomaten en rucolapesto
Kippenbrochette met kerstomaten en rucolapesto

Kippenbrochette met kerstomaten en rucolapesto

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 53.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij elke kipfilet in 6 of 8 stukken (afhankelijk van hun grootte) en steek telkens 4 stukken op een brochettestokje, afgewisseld met een kerstomaat.

  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Rasp de parmezaan (u hebt 3 eetl. nodig).

  6. Maak de pesto: mix de helft van de rucola met het knoflook, de parmezaan, de pijnboompitten en 5 eetl. olijfolie tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  7. Schil de krielaardappelen en snij in 2.

  8. Schil de zoete aardappelen en snij in even grote stukken als de krielaardappelen.

  9. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  10. Bereiding:
  11. Schik de krielaardappelen en de zoete aardappelen in een ovenschotel, verdeel er 1 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng de olijfolie goed onder de aardappelen. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan. Kruid de brochettes aan elke kant met peper en zout en bak 15 à 20 min. goudbruin.

  13. Afwerking:
  14. Dien de brochettes op met de geroosterde aardappelen en de rest van de rucola. Geef er wat pesto bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij elke kipfilet in 6 of 8 stukken (afhankelijk van hun grootte) en steek telkens 4 stukken op een brochettestokje, afgewisseld met een kerstomaat.

  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Rasp de parmezaan (u hebt 3 eetl. nodig).

  6. Maak de pesto: mix de helft van de rucola met het knoflook, de parmezaan, de pijnboompitten en 5 eetl. olijfolie tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  7. Schil de krielaardappelen en snij in 2.

  8. Schil de zoete aardappelen en snij in even grote stukken als de krielaardappelen.

  9. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  10. Bereiding:
  11. Schik de krielaardappelen en de zoete aardappelen in een ovenschotel, verdeel er 1 eetl. olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng de olijfolie goed onder de aardappelen. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grillpan. Kruid de brochettes aan elke kant met peper en zout en bak 15 à 20 min. goudbruin.

  13. Afwerking:
  14. Dien de brochettes op met de geroosterde aardappelen en de rest van de rucola. Geef er wat pesto bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 29.3 g
Koolhydraat 31 g
Eiwit 53.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Véran A.O.P. - `La Charmée' - Manoir du Chardon (witte wijn)

Bekijk het recept digitaal