- Bewaar

- Bewaar
Kippenbrochettes met pesto, gegrilde groenten en lookaardappelen
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay, I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (35 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 4 grote stukken.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in repen van 1 cm dik.
-
Pers het knoflook en meng met de Italiaanse kruiden, peper en zout onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk er de stukken paprika en courgette mee.
-
Klop de kippenescalopes platter of snij dikkere stukken in 2 dunne helften. Bestrijk de lapjes met de pesto en rol strak op. Snij in 3 of 4 gelijke stukken. Steek ze afwisselend met 2 champignons op brochettestokjes. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Leg de groenten naast elkaar op een hete barbecue en bak ± 5 min. aan elke kant. Leg ze op een schaal en dek af met een vel bakpapier en een propere keukenhanddoek. Zo blijven ze warm.
-
Bak intussen de kippenbrochettes ± 10 min. gaar op een hete barbecue.
-
Verwarm de gekookte aardappelen op de rand van de barbecue. Snij middendoor en leg er een stukje lookboter tussen.
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay, I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (35 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 4 grote stukken.
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in repen van 1 cm dik.
-
Pers het knoflook en meng met de Italiaanse kruiden, peper en zout onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk er de stukken paprika en courgette mee.
-
Klop de kippenescalopes platter of snij dikkere stukken in 2 dunne helften. Bestrijk de lapjes met de pesto en rol strak op. Snij in 3 of 4 gelijke stukken. Steek ze afwisselend met 2 champignons op brochettestokjes. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Leg de groenten naast elkaar op een hete barbecue en bak ± 5 min. aan elke kant. Leg ze op een schaal en dek af met een vel bakpapier en een propere keukenhanddoek. Zo blijven ze warm.
-
Bak intussen de kippenbrochettes ± 10 min. gaar op een hete barbecue.
-
Verwarm de gekookte aardappelen op de rand van de barbecue. Snij middendoor en leg er een stukje lookboter tussen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay, I.G.P. Pays d'Oc