Kippenbrochettes met pesto, gegrilde groenten en lookaardappelen
Kippenbrochettes met pesto, gegrilde groenten en lookaardappelen

Kippenbrochettes met pesto, gegrilde groenten en lookaardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 34.3 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 16.7 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 44.3 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 4 grote stukken.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in repen van 1 cm dik.

  6. Pers het knoflook en meng met de Italiaanse kruiden, peper en zout onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk er de stukken paprika en courgette mee.

  7. Klop de kippenescalopes platter of snij dikkere stukken in 2 dunne helften. Bestrijk de lapjes met de pesto en rol strak op. Snij in 3 of 4 gelijke stukken. Steek ze afwisselend met 2 champignons op brochettestokjes. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Leg de groenten naast elkaar op een hete barbecue en bak ± 5 min. aan elke kant. Leg ze op een schaal en dek af met een vel bakpapier en een propere keukenhanddoek. Zo blijven ze warm.

  10. Bak intussen de kippenbrochettes ± 10 min. gaar op een hete barbecue.

  11. Verwarm de gekookte aardappelen op de rand van de barbecue. Snij middendoor en leg er een stukje lookboter tussen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in 4 grote stukken.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in repen van 1 cm dik.

  6. Pers het knoflook en meng met de Italiaanse kruiden, peper en zout onder 4 eetl. olijfolie. Bestrijk er de stukken paprika en courgette mee.

  7. Klop de kippenescalopes platter of snij dikkere stukken in 2 dunne helften. Bestrijk de lapjes met de pesto en rol strak op. Snij in 3 of 4 gelijke stukken. Steek ze afwisselend met 2 champignons op brochettestokjes. Bestrijk alle brochettes met 2 eetl. olijfolie.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Leg de groenten naast elkaar op een hete barbecue en bak ± 5 min. aan elke kant. Leg ze op een schaal en dek af met een vel bakpapier en een propere keukenhanddoek. Zo blijven ze warm.

  10. Bak intussen de kippenbrochettes ± 10 min. gaar op een hete barbecue.

  11. Verwarm de gekookte aardappelen op de rand van de barbecue. Snij middendoor en leg er een stukje lookboter tussen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 34.3 g
Verzadigd vet 9.4 g
Koolhydraat 40.3 g
Suiker 16.7 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 44.3 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gérard Bertrand `Aigle Noir' Chardonnay, I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal