Kippenchipolata met spinaziepuree en gegrilde tomaten
Kippenchipolata met spinaziepuree en gegrilde tomaten

Kippenchipolata met spinaziepuree en gegrilde tomaten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 35.1 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Hak de spinazie grof en snipper het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd het knoflook en de spinazie toe.

  4. Schik intussen de tapastomaten naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Bestrooi met de Provençaalse kruiden. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's 5 à 7 min. goudbruin aan alle kanten.

  6. Giet de aardappelen af en prak fijn met een pureestamper. Roer er het roomalternatief onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Hak de spinazie grof en snipper het knoflook fijn.

  3. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg 2 min. voor het einde van de kooktijd het knoflook en de spinazie toe.

  4. Schik intussen de tapastomaten naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Bestrooi met de Provençaalse kruiden. Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's 5 à 7 min. goudbruin aan alle kanten.

  6. Giet de aardappelen af en prak fijn met een pureestamper. Roer er het roomalternatief onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 27.2 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 37.3 g
Suiker 7.2 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 35.1 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cuvée des Trolls Sterk blond bier Wijn Louis Bernard A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal