Kippendijfilet met romige portobello en dragon
Kippendijfilet met romige portobello en dragon

Kippendijfilet met romige portobello en dragon

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3188 kj
Energie 762 kcal
Vet 33 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 76.6 g
Suiker 5.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 37.1 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de portobello’s in fijne sneetjes en snipper het knoflook en de ui fijn. Hak de spinazie grof.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kippendijfilets goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de braadpan en roerbak de ui en het knoflook.

  5. Bestrooi met de portobello’s en de blaadjes van 1 takje dragon. Overgiet met de room. Laat 5 min. sudderen.

  6. Roer er de spinazie onder en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout.

  7. Kook intussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en schik er de kippendijfilet op. Werk af met de saus en een blaadje dragon.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Snij de portobello’s in fijne sneetjes en snipper het knoflook en de ui fijn. Hak de spinazie grof.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de kippendijfilets goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de braadpan en roerbak de ui en het knoflook.

  5. Bestrooi met de portobello’s en de blaadjes van 1 takje dragon. Overgiet met de room. Laat 5 min. sudderen.

  6. Roer er de spinazie onder en laat 5 min. slinken. Kruid met peper en zout.

  7. Kook intussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verdeel de tagliatelle over de borden en schik er de kippendijfilet op. Werk af met de saus en een blaadje dragon.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3188 kj
Energie 762 kcal
Vet 33 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 76.6 g
Suiker 5.7 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 37.1 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piemonte D.O.C. Barbera Sartirano Piemonte - Italië Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal