Kippendrumsticks in de oven (gluten- en lactosevrij)
Kippendrumsticks in de oven (gluten- en lactosevrij)

Kippendrumsticks in de oven (gluten- en lactosevrij)

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 11 g
Eiwit 39 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Mix de pistachenoten, de korianderblaadjes en -steeltjes, de komijnzaadjes, de cayennepeper en de glutenvrije bloem met de staafmixer of in de blender tot een fijne massa.

  5. Klop de eieren los en kruid goed met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Wentel de drumsticks eerst door de losgeklopte eieren en daarna door het notenmengsel.

  9. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.

  10. Afwerking:
  11. Lekker als zomers gerecht met een gemengde salade of een tomatensalade en pasta of rijst. U kan deze drumsticks ook lauw of koud serveren, bijvoorbeeld tijdens een picknick.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de kippendrumsticks oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.

  4. Mix de pistachenoten, de korianderblaadjes en -steeltjes, de komijnzaadjes, de cayennepeper en de glutenvrije bloem met de staafmixer of in de blender tot een fijne massa.

  5. Klop de eieren los en kruid goed met zwarte peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Wentel de drumsticks eerst door de losgeklopte eieren en daarna door het notenmengsel.

  9. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven tot ze gaar en mooi bruin zijn.

  10. Afwerking:
  11. Lekker als zomers gerecht met een gemengde salade of een tomatensalade en pasta of rijst. U kan deze drumsticks ook lauw of koud serveren, bijvoorbeeld tijdens een picknick.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 11 g
Eiwit 39 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône A.O.P. Louis Bernard Wijn Los Condes Crianza D.O. Catalunya - Spanje

Bekijk het recept digitaal