Kippendrumsticks in de oven, herfstgroenten en basmatirijst
Kippendrumsticks in de oven, herfstgroenten en basmatirijst

Kippendrumsticks in de oven, herfstgroenten en basmatirijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 54.4 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Meng 2 eetl. olijfolie met de oregano, het paprikapoeder, zwarte peper en zout.

  5. Doe de kippendrumsticks in een ovenschaal en besprenkel met de kruidige olijfolie. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de rijst afgedekt gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur, dek af met een keukenhanddoek zodat de stoom niet kan ontsnappen en laat enkele min. staan. Roer de rijst los met een vork.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groenten 6 à 8 min. Deze groenten moeten nog licht krokant zijn. Kruid met de verse tijm, zwarte peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (30 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Meng 2 eetl. olijfolie met de oregano, het paprikapoeder, zwarte peper en zout.

  5. Doe de kippendrumsticks in een ovenschaal en besprenkel met de kruidige olijfolie. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de rijst afgedekt gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur, dek af met een keukenhanddoek zodat de stoom niet kan ontsnappen en laat enkele min. staan. Roer de rijst los met een vork.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groenten 6 à 8 min. Deze groenten moeten nog licht krokant zijn. Kruid met de verse tijm, zwarte peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 766 kcal
Vet 39.7 g
Koolhydraat 54.4 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Goud Blond Speciaalbier Wijn Saint-Amour A.O.P. Maison Thorin

Bekijk het recept digitaal