Kippenescalope met gestoofde andijvie en aardappelgnocchi
Kippenescalope met gestoofde andijvie en aardappelgnocchi

Kippenescalope met gestoofde andijvie en aardappelgnocchi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 39.7 g
Suiker 2.9 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 43.5 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snij de andijvie in repen.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snipper fijn.

  6. Bereiding:
  7. Dep de kippenescalopes droog en verdeel er de pesto en de salie over. Rol op en zet vast met een prikker.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de andijvie 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de andijvie.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de kippenescalopes aan alle kanten goudbruin. Laat nog 7 à 8 min. bakken tot de kip goed gaar is.

  11. Smelt intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de rolletjes kip in plakjes. Schep de andijvie en champignons op de borden en verdeel er de gnocchi over. Serveer met de kip.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g andijvie in repen en 50 g champignons in stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olijfolie in een kookpot en stoof de andijvie en de champignons 7 min. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kippenescalope en 50 g gnocchi 10 min. Snij alles in stukjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snij de andijvie in repen.

  5. Pluk de blaadjes van de takjes salie en snipper fijn.

  6. Bereiding:
  7. Dep de kippenescalopes droog en verdeel er de pesto en de salie over. Rol op en zet vast met een prikker.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de andijvie 5 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en voeg toe aan de andijvie.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de kippenescalopes aan alle kanten goudbruin. Laat nog 7 à 8 min. bakken tot de kip goed gaar is.

  11. Smelt intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi ± 5 min. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Snij de rolletjes kip in plakjes. Schep de andijvie en champignons op de borden en verdeel er de gnocchi over. Serveer met de kip.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g andijvie in repen en 50 g champignons in stukjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olijfolie in een kookpot en stoof de andijvie en de champignons 7 min. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kippenescalope en 50 g gnocchi 10 min. Snij alles in stukjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 39.7 g
Suiker 2.9 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 43.5 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Tarapacá Merlot D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal