Kippenescalope met kruidig stoofpotje van groenten
Kippenescalope met kruidig stoofpotje van groenten

Kippenescalope met kruidig stoofpotje van groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 12.8 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 36.4 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in kleine stukjes.

  4. Snij de ui in halve ringen.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij de wortelen in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uiringen glazig.

  10. Voeg de rozijnen, de kikkererwten en de courgette toe. Roerbak 10 min. Op een zacht vuur. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, de komijn, de helft van het kerriepoeder, het blaadje laurier, 1/2 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.

  11. Verdeel ± 1/3 van de kikkererwtenmengeling over de helft van elke kippenescalope. Vouw dicht en zet vast met cocktailprikkers.

  12. Leg de gevulde escalopes op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper, zout, de rest van het paprikapoeder en het kerriepoeder. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  13. Schik de krielaardappelen naast de escalopes op de bakplaat. Kruid met zout en de rest van de Provençaalse kruiden. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog 10 min. tot de kip gaar is.

  14. Voeg intussen de wortelschijfjes samen met 1 dl water toe aan de kookpot van de kikkererwten. Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de escalopes met het groentestoofpotje en de krieltjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in kleine stukjes. Spoel 25 g kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. 2 Kook 50 g voorgekookte krielaardappelen 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de courgette en de kikkererwten toe. 3 Giet eventueel af en mix tot een puree. Meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ongeschilde courgette in kleine stukjes.

  4. Snij de ui in halve ringen.

  5. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  6. Snij de wortelen in schijfjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  9. Verhit 3 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uiringen glazig.

  10. Voeg de rozijnen, de kikkererwten en de courgette toe. Roerbak 10 min. Op een zacht vuur. Kruid met 1/2 eetl. Provençaalse kruiden, de komijn, de helft van het kerriepoeder, het blaadje laurier, 1/2 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.

  11. Verdeel ± 1/3 van de kikkererwtenmengeling over de helft van elke kippenescalope. Vouw dicht en zet vast met cocktailprikkers.

  12. Leg de gevulde escalopes op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper, zout, de rest van het paprikapoeder en het kerriepoeder. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie.

  13. Schik de krielaardappelen naast de escalopes op de bakplaat. Kruid met zout en de rest van de Provençaalse kruiden. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak nog 10 min. tot de kip gaar is.

  14. Voeg intussen de wortelschijfjes samen met 1 dl water toe aan de kookpot van de kikkererwten. Laat 10 à 15 min. garen op een zacht vuur.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de escalopes met het groentestoofpotje en de krieltjes.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g ongeschilde courgette in kleine stukjes. Spoel 25 g kikkererwten onder koud water en laat uitlekken. 2 Kook 50 g voorgekookte krielaardappelen 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. de courgette en de kikkererwten toe. 3 Giet eventueel af en mix tot een puree. Meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 558 kcal
Vet 14.2 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 12.8 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 36.4 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Caprice des Anges 'Grain de Gris' I.G.P. Vallée du Paradis

Bekijk het recept digitaal