- Bewaar

- Bewaar
Kippenescalopes met gebakken rijst en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de spinazie volledig ontdooien.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Bak de helft van het fijngesnipperde knoflook kort en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 à 4 min. Doe de spinazie in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de champignonschijfjes en de rest van het knoflook op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de gekookte rijst toe en laat nog 2 min. mee bakken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over de borden en schep er de gebakken rijst over. Serveer met de kippenescalopes en bestrooi met de kaasschilfers.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Kook 30 g basmatirijst en 25 g kippenescalope gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af. 2 Stoof intussen 100 g diepgevroren bladspinazie gaar in een beetje water. Giet af. 3 Snij 30 g champignons in stukjes. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de champignons gaar. 4 Mix de rijst met kip fijn, samen met de spinazie en de champignons.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de spinazie volledig ontdooien.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Bak de helft van het fijngesnipperde knoflook kort en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 à 4 min. Doe de spinazie in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de champignonschijfjes en de rest van het knoflook op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de gekookte rijst toe en laat nog 2 min. mee bakken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over de borden en schep er de gebakken rijst over. Serveer met de kippenescalopes en bestrooi met de kaasschilfers.
Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Kook 30 g basmatirijst en 25 g kippenescalope gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af. 2 Stoof intussen 100 g diepgevroren bladspinazie gaar in een beetje water. Giet af. 3 Snij 30 g champignons in stukjes. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de champignons gaar. 4 Mix de rijst met kip fijn, samen met de spinazie en de champignons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence