Kippenescalopes met gebakken rijst en spinazie
Kippenescalopes met gebakken rijst en spinazie

Kippenescalopes met gebakken rijst en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 51 g
Suiker 0.3 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 53.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de spinazie volledig ontdooien.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Bak de helft van het fijngesnipperde knoflook kort en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 à 4 min. Doe de spinazie in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Hou warm.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de champignonschijfjes en de rest van het knoflook op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de gekookte rijst toe en laat nog 2 min. mee bakken.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de spinazie over de borden en schep er de gebakken rijst over. Serveer met de kippenescalopes en bestrooi met de kaasschilfers.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Kook 30 g basmatirijst en 25 g kippenescalope gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af. 2 Stoof intussen 100 g diepgevroren bladspinazie gaar in een beetje water. Giet af. 3 Snij 30 g champignons in stukjes. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de champignons gaar. 4 Mix de rijst met kip fijn, samen met de spinazie en de champignons.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de spinazie volledig ontdooien.

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot. Bak de helft van het fijngesnipperde knoflook kort en voeg de spinazie toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 à 4 min. Doe de spinazie in een vergiet en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Hou warm.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de champignonschijfjes en de rest van het knoflook op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  10. Voeg de gekookte rijst toe en laat nog 2 min. mee bakken.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een (grill)pan en bak de kippenescalopes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de spinazie over de borden en schep er de gebakken rijst over. Serveer met de kippenescalopes en bestrooi met de kaasschilfers.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 25 min. 1 Kook 30 g basmatirijst en 25 g kippenescalope gaar in water (kooktijd: zie verpakking van de rijst). Giet af. 2 Stoof intussen 100 g diepgevroren bladspinazie gaar in een beetje water. Giet af. 3 Snij 30 g champignons in stukjes. Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak de champignons gaar. 4 Mix de rijst met kip fijn, samen met de spinazie en de champignons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 16.2 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 51 g
Suiker 0.3 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 53.3 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal