Kippenhaasjes en quinoa met champignons
Kippenhaasjes en quinoa met champignons

Kippenhaasjes en quinoa met champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 6.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Snij de tapastomaten in 2.

  7. Bereiding:
  8. Breng de kippenbouillon aan de kook. Laat de quinoa 20 min. garen in de kokende bouillon.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer er de tomaten en de rucola onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met de kippenkruiden.

  11. Meng de quinoa onder de groenten.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de kippenhaasjes over de borden en lepel er de quinoa met champignons rond.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g champignons en 20 g kippenhaasje fijn. 2 Spoel 1 eetl. quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook samen met de champignons en de kip 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Snij de champignons in 4 of 6.

  6. Snij de tapastomaten in 2.

  7. Bereiding:
  8. Breng de kippenbouillon aan de kook. Laat de quinoa 20 min. garen in de kokende bouillon.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Roer er de tomaten en de rucola onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met de kippenkruiden.

  11. Meng de quinoa onder de groenten.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de kippenhaasjes over de borden en lepel er de quinoa met champignons rond.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g champignons en 20 g kippenhaasje fijn. 2 Spoel 1 eetl. quinoa in een fijne zeef onder koud water en kook samen met de champignons en de kip 20 min. in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 569 kcal
Vet 21.6 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 50.9 g
Suiker 6.7 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 39.7 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn La Croix de Paty A.O.P. Côtes de Bourg

Bekijk het recept digitaal