Kippenrolletjes met pesto en aardappel-spinaziepannetje

Kippenrolletjes met pesto en aardappel-spinaziepannetje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 6.9 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 54.7 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water.

  4. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Verdeel de pesto over de escalopes en rol ze mooi op. Steek eventueel vast met een cocktailprikker.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krieltjes en de wortelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenescalopes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. glazig. Voeg de krieltjes, de wortelen en de spinazie toe en roerbak ± 5 min., tot de spinazie is geslonken. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.

  11. Giet de room in de braadpan van de kippenescalopes en schraap de braadresten los. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water.

  4. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Verdeel de pesto over de escalopes en rol ze mooi op. Steek eventueel vast met een cocktailprikker.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krieltjes en de wortelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenescalopes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 10 min. garen op een zacht vuur.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot 1 à 2 min. glazig. Voeg de krieltjes, de wortelen en de spinazie toe en roerbak ± 5 min., tot de spinazie is geslonken. Kruid met het kruidentuiltje, peper en zout.

  11. Giet de room in de braadpan van de kippenescalopes en schraap de braadresten los. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 22.1 g
Verzadigd vet 6.1 g
Koolhydraat 36.6 g
Suiker 6.9 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 54.7 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal