Kippenstoofpotje met wintergroenten en Griekse pasta
Kippenstoofpotje met wintergroenten en Griekse pasta

Kippenstoofpotje met wintergroenten en Griekse pasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 943 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 94 g
Suiker 20.7 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 55.3 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm dik.

  3. Snij de ongeschilde raapjes in halvemaantjes.

  4. Plet de teentjes knoflook.

  5. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper.

  8. Voeg de rode uien, het knoflook, de wortelschijfjes en de raapjes toe en overgiet met de witte wijn en de passata. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, roer er de boter onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kip en de groenten over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de Griekse pasta.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 75 g wortel, 25 g raapjes en 20 g kip in stukjes. 2 Kook de groenten, de kip en 1 eetl. Griekse pasta 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in schijfjes van 1/2 cm dik.

  3. Snij de ongeschilde raapjes in halvemaantjes.

  4. Plet de teentjes knoflook.

  5. Snij de rode uien in halvemaantjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de kippendijen aan alle kanten goudbruin. Kruid met het paprikapoeder en de cayennepeper.

  8. Voeg de rode uien, het knoflook, de wortelschijfjes en de raapjes toe en overgiet met de witte wijn en de passata. Laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, roer er de boter onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de kip en de groenten over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de Griekse pasta.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 75 g wortel, 25 g raapjes en 20 g kip in stukjes. 2 Kook de groenten, de kip en 1 eetl. Griekse pasta 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Mix fijn en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 943 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 94 g
Suiker 20.7 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 55.3 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Rituel 9° Blond abdijbier Wijn Terre de Plaisir A.O.P. Côtes du Rhône Villages Cairanne

Bekijk het recept digitaal