Kippenvinken in fruitige kerrie
Kippenvinken in fruitige kerrie

Kippenvinken in fruitige kerrie

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 34.6 g
Eiwit 25.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Laat de ananas en de abrikozen uitlekken

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot. Schep de gestoofde sjalot uit de kookpot en zet opzij. Leg de kippenvinken in het midden van de kookpot en laat aan alle kanten kleuren.

  8. Voeg de wortelschijfjes, de gestoofde sjalot, de bouillon, de rozijnen, de kokosmelk en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de uitgelekte stukjes ananas en abrikozen toe. Laat nog 5 min. sudderen. Bind de saus lichtjes met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met tarwegriesmeel (couscous).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de wortelen in schijfjes.

  5. Laat de ananas en de abrikozen uitlekken

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot. Schep de gestoofde sjalot uit de kookpot en zet opzij. Leg de kippenvinken in het midden van de kookpot en laat aan alle kanten kleuren.

  8. Voeg de wortelschijfjes, de gestoofde sjalot, de bouillon, de rozijnen, de kokosmelk en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de uitgelekte stukjes ananas en abrikozen toe. Laat nog 5 min. sudderen. Bind de saus lichtjes met wat instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met tarwegriesmeel (couscous).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 34.6 g
Eiwit 25.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris Rudisbourg A.O.P. Alsace Wijn Hardys Stamp of Australia Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië

Bekijk het recept digitaal