Kippenwok met broccoli en amandelen
Kippenwok met broccoli en amandelen

Kippenwok met broccoli en amandelen

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 45 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in fijne reepjes van 1 cm dik. Snij de ui in halvemaantjes.

  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  3. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de reepjes kip 5 min. Haal uit de wok.

  4. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de ui glazig.

  5. Voeg de broccoliroosjes toe met de lichte room, 1 dl water, de sojasaus en 1 verkruimeld bouillonblokje. Laat 5 min. sudderen.

  6. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min. Voeg opnieuw de stukjes kip toe en breng op smaak met peper en zout.

  7. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bestrooi de schotel met de amandelschilfers en het bieslook. Geef er Chinese rijstnoedels bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in fijne reepjes van 1 cm dik. Snij de ui in halvemaantjes.

  2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  3. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de reepjes kip 5 min. Haal uit de wok.

  4. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de ui glazig.

  5. Voeg de broccoliroosjes toe met de lichte room, 1 dl water, de sojasaus en 1 verkruimeld bouillonblokje. Laat 5 min. sudderen.

  6. Voeg de sojascheuten toe en roerbak nog 2 min. Voeg opnieuw de stukjes kip toe en breng op smaak met peper en zout.

  7. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snipper het bieslook fijn.

  8. Bestrooi de schotel met de amandelschilfers en het bieslook. Geef er Chinese rijstnoedels bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 45 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. | Classico | Moncaro | Italië Wijn Benjamin de Chantegrive | A.O.P. Graves

Bekijk het recept digitaal