Kippenworst met gratin van aardappel en bloemkool
Kippenworst met gratin van aardappel en bloemkool

Kippenworst met gratin van aardappel en bloemkool

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2653 kj
Energie 634 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 39 g
Suiker 8.9 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 41.5 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 25 min. in de oven

    Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  2. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  4. Snij het knoflookteentje in 2 en strijk een ovenschaal in met de knoflookhelften. Verdeel 1/2 el boter in klontjes over de schaal. Verdeel er de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes en de spekblokjes over.

  5. Klop het ei los met de room en kruid met het bieslook, peper en nootmuskaat. Giet over de bloemkool. Verdeel er ook de geraspte mozzarella over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de kippenworsten aan beide kanten goudbruin. Laat 10 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur en draai halverwege om.

  7. Haal de worsten uit de pan en giet het braadvet weg. Blus de pan met de balsamicoazijn en 1 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min. + 25 min. in de oven

    Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.

  2. Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  4. Snij het knoflookteentje in 2 en strijk een ovenschaal in met de knoflookhelften. Verdeel 1/2 el boter in klontjes over de schaal. Verdeel er de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes en de spekblokjes over.

  5. Klop het ei los met de room en kruid met het bieslook, peper en nootmuskaat. Giet over de bloemkool. Verdeel er ook de geraspte mozzarella over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de kippenworsten aan beide kanten goudbruin. Laat 10 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur en draai halverwege om.

  7. Haal de worsten uit de pan en giet het braadvet weg. Blus de pan met de balsamicoazijn en 1 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2653 kj
Energie 634 kcal
Vet 32.5 g
Verzadigd vet 15.7 g
Koolhydraat 39 g
Suiker 8.9 g
Vezel 9.1 g
Eiwit 41.5 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Salice Salentino D.O.C. ‘Caramia’ Cantele Puglia - Italië Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal