- Bewaar

- Bewaar
Kippenworst met gratin van aardappel en bloemkool
Onze drankensuggesties
Wijn Salice Salentino D.O.C. ‘Caramia’ Cantele Puglia - Italië Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 25 min. in de oven
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Snij het knoflookteentje in 2 en strijk een ovenschaal in met de knoflookhelften. Verdeel 1/2 el boter in klontjes over de schaal. Verdeel er de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes en de spekblokjes over.
-
Klop het ei los met de room en kruid met het bieslook, peper en nootmuskaat. Giet over de bloemkool. Verdeel er ook de geraspte mozzarella over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de kippenworsten aan beide kanten goudbruin. Laat 10 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur en draai halverwege om.
-
Haal de worsten uit de pan en giet het braadvet weg. Blus de pan met de balsamicoazijn en 1 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.
Onze drankensuggesties
Wijn Salice Salentino D.O.C. ‘Caramia’ Cantele Puglia - Italië Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min. + 25 min. in de oven
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 3 cm. Kook 10 à 15 min. gaar in lichtgezouten water en giet af.
-
Verdeel intussen de bloemkool in roosjes en kook 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Snij het knoflookteentje in 2 en strijk een ovenschaal in met de knoflookhelften. Verdeel 1/2 el boter in klontjes over de schaal. Verdeel er de aardappelblokjes, de bloemkoolroosjes en de spekblokjes over.
-
Klop het ei los met de room en kruid met het bieslook, peper en nootmuskaat. Giet over de bloemkool. Verdeel er ook de geraspte mozzarella over en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de rest van de boter in een braadpan en bak de kippenworsten aan beide kanten goudbruin. Laat 10 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur en draai halverwege om.
-
Haal de worsten uit de pan en giet het braadvet weg. Blus de pan met de balsamicoazijn en 1 dl water en maak de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en bind met instantsausbinder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Salice Salentino D.O.C. ‘Caramia’ Cantele Puglia - Italië Bier Grimbergen Blond Blond abdijbier