- Bewaar

- Bewaar
Klassieke chocoladecake
Onze drankensuggesties
andere Glenmorangie - Aged 10 Years - Single Malt Scotch Whisky
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in klontjes.
-
Verwarm de rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat al roerend pruttelen op een heel zacht vuurtje tot de suiker volledig is opgelost. Blijf goed roeren, zodat het mengsel niet verbrandt.
-
Doe de stukjes chocolade en de klontjes boter in een kom en overgiet met het hete suikermengsel. Roer goed door elkaar tot u een gladde, glanzende chocoladesaus hebt.
-
Meng er één voor één de eidooiers onder.
-
Klop de eiwitten samen met het zout heel stevig op. Schep voorzichtig onder het chocolademengsel.
-
Bekleed een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier. Giet er het chocolademengsel in. Bak de cake 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant barstjes krijgt en krokant aanvoelt.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). - Deze cake is heel lekker op zichzelf, maar hij smaakt nog lekkerder met een toefje slagroom erbij. In de zomermaanden kan u er aardbeien of een mengeling van rood fruit bij serveren. - U moet de springvorm niet met bloem bestrooien, zoals in de andere recepten. Het volstaat om hem met bakpapier te bekleden. Zo komt er geen bloem in de glutenvrije cake terecht.
Onze drankensuggesties
andere Glenmorangie - Aged 10 Years - Single Malt Scotch Whisky
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in klontjes.
-
Verwarm de rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat al roerend pruttelen op een heel zacht vuurtje tot de suiker volledig is opgelost. Blijf goed roeren, zodat het mengsel niet verbrandt.
-
Doe de stukjes chocolade en de klontjes boter in een kom en overgiet met het hete suikermengsel. Roer goed door elkaar tot u een gladde, glanzende chocoladesaus hebt.
-
Meng er één voor één de eidooiers onder.
-
Klop de eiwitten samen met het zout heel stevig op. Schep voorzichtig onder het chocolademengsel.
-
Bekleed een springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier. Giet er het chocolademengsel in. Bak de cake 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant barstjes krijgt en krokant aanvoelt.
-
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
Dit recept is glutenvrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml). - Deze cake is heel lekker op zichzelf, maar hij smaakt nog lekkerder met een toefje slagroom erbij. In de zomermaanden kan u er aardbeien of een mengeling van rood fruit bij serveren. - U moet de springvorm niet met bloem bestrooien, zoals in de andere recepten. Het volstaat om hem met bakpapier te bekleden. Zo komt er geen bloem in de glutenvrije cake terecht.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
andere Glenmorangie - Aged 10 Years - Single Malt Scotch Whisky