- Bewaar

- Bewaar
Klassieke cupcakes met 6 toppings
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix 120 g boter samen met 120 g suiker tot een luchtige, romige massa.
-
Klop er de eieren één voor één onder.
-
Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng goed.
-
Maak het deeg wat luchtiger met de melk.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Voor de chocoladecupcakes
Spuit de chocoladetopping in torentjes op de cupcakes. Werk af met zilverparels.
-
Voor de groene cupcakes
Bestrooi een werkblad lichtjes met de helft van de bloemsuiker en rol de groene marsepein of rolfondant uit. Snij er 12 kleine cirkels uit (ter grootte van de bovenkant van de cupcakes). Leg de cirkels op de cupcakes en werk af met suikerbloempjes.
-
Voor de witte cupcakes
Bestrooi een werkblad lichtjes met de helft van de bloemsuiker en rol de witte marsepein of rolfondant uit. Snij er 12 kleine cirkels uit. Verdeel over de cupcakes en maak er een tekening op met de schrijfstiften.
-
Voor de mascarponecupcakes
Meng de mascarpone met de vanillesuiker. Schep in een spuitzak met een gekarteld mondje en spuit torentjes op de cupcakes. Werk af met het cacaopoeder.
-
Voor de roze cupcakes
Meng de boter met de room en een druppeltje rode kleurstof tot de topping mooi roze is. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cupcakes. Werk af met de frambozen.
-
Voor de meringuecupcakes
Klop de eiwitten samen met 20 g suiker stijf. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cupcakes. Zet een paar min. onder de grill tot de meringue begint te kleuren.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix 120 g boter samen met 120 g suiker tot een luchtige, romige massa.
-
Klop er de eieren één voor één onder.
-
Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng goed.
-
Maak het deeg wat luchtiger met de melk.
-
Doe 12 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en vul voor 2/3 met het deeg.
-
Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
-
Afwerking:
-
Voor de chocoladecupcakes
Spuit de chocoladetopping in torentjes op de cupcakes. Werk af met zilverparels.
-
Voor de groene cupcakes
Bestrooi een werkblad lichtjes met de helft van de bloemsuiker en rol de groene marsepein of rolfondant uit. Snij er 12 kleine cirkels uit (ter grootte van de bovenkant van de cupcakes). Leg de cirkels op de cupcakes en werk af met suikerbloempjes.
-
Voor de witte cupcakes
Bestrooi een werkblad lichtjes met de helft van de bloemsuiker en rol de witte marsepein of rolfondant uit. Snij er 12 kleine cirkels uit. Verdeel over de cupcakes en maak er een tekening op met de schrijfstiften.
-
Voor de mascarponecupcakes
Meng de mascarpone met de vanillesuiker. Schep in een spuitzak met een gekarteld mondje en spuit torentjes op de cupcakes. Werk af met het cacaopoeder.
-
Voor de roze cupcakes
Meng de boter met de room en een druppeltje rode kleurstof tot de topping mooi roze is. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cupcakes. Werk af met de frambozen.
-
Voor de meringuecupcakes
Klop de eiwitten samen met 20 g suiker stijf. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cupcakes. Zet een paar min. onder de grill tot de meringue begint te kleuren.