Kleurrijke groenteschotel met feta en aardappelschijfjes
Kleurrijke groenteschotel met feta en aardappelschijfjes

Kleurrijke groenteschotel met feta en aardappelschijfjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 20.5 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 12.9 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 15.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snij de prei in dunne ringen.

  6. Snij de halfgedroogde kerstomaten in kleine stukjes.

  7. Pluk de blaadjes peterselie en snipper fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de reepjes paprika toe en stoof 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.

  11. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de prei 8 min. Meng er de room onder en kruid met peper en zout.

  12. Schik de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Verdeel er de gestoofde prei over en ga verder met de paprikareepjes. Schik er de rest van de aardappelschijfjes op en verkruimel er de de feta over. Werk af met de halfgedroogde tomaten en besprenkel alles met 1 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten. Kruid met peper.

  13. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de ovenschotel met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snij de prei in dunne ringen.

  6. Snij de halfgedroogde kerstomaten in kleine stukjes.

  7. Pluk de blaadjes peterselie en snipper fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig. Voeg de reepjes paprika toe en stoof 5 min. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.

  11. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de prei 8 min. Meng er de room onder en kruid met peper en zout.

  12. Schik de helft van de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Verdeel er de gestoofde prei over en ga verder met de paprikareepjes. Schik er de rest van de aardappelschijfjes op en verkruimel er de de feta over. Werk af met de halfgedroogde tomaten en besprenkel alles met 1 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten. Kruid met peper.

  13. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi de ovenschotel met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 20.5 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 12.9 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 15.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac

Bekijk het recept digitaal