Knolselderquiche met geitenkaas en spek
Knolselderquiche met geitenkaas en spek

Knolselderquiche met geitenkaas en spek

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 22.7 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 34.9 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de knolselder en snij in bokjes van 1 cm.

  4. Snij de uien in ringen.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Pluk de blaadjes salie en snipper de helft fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C .

  8. Bereiding:
  9. Kook de knolselderblokjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit de olijfolie en stoof de uien 10 min.

  11. Rol het bladerdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  12. Verdeel de uiringen en de knolselderblokjes over het bladerdeeg. Kruid met peper.

  13. Klop de eieren los samen met de lichte room. Kruid met peper en meng er de parmezaan en de fijngesnipperde salie onder.

  14. Giet het eimengsel over de knolselder en duw er 4 geitenkaasjes met spek in. Werk af met de rest van de blaadjes salie.

  15. Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de knolselder en snij in bokjes van 1 cm.

  4. Snij de uien in ringen.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Pluk de blaadjes salie en snipper de helft fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C .

  8. Bereiding:
  9. Kook de knolselderblokjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  10. Verhit de olijfolie en stoof de uien 10 min.

  11. Rol het bladerdeeg uit en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.

  12. Verdeel de uiringen en de knolselderblokjes over het bladerdeeg. Kruid met peper.

  13. Klop de eieren los samen met de lichte room. Kruid met peper en meng er de parmezaan en de fijngesnipperde salie onder.

  14. Giet het eimengsel over de knolselder en duw er 4 geitenkaasjes met spek in. Werk af met de rest van de blaadjes salie.

  15. Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 715 kcal
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 22.7 g
Koolhydraat 37.6 g
Suiker 8.3 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 34.9 g
Zout 2.5 g

Bekijk het recept digitaal