- Bewaar

- Bewaar
Köfte met gegrilde bloemkool en taratorsaus
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Vino de la Tierra de Castilla Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de ui fijn.
-
Pers de citroenen.
-
Maak de taratorsaus: verwijder de korsten van het brood en breek in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed.
-
Plet de walnootpitten en het knoflook in een vijzel. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder het broodpapje. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1/2 dl olijfolie toe tot u een dikke tapenade krijgt.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren bloemkoolroosjes samen met de rest van het citroensap 5 min. gaar in een kookpot met een bodempje water. Giet af en laat uitlekken.
-
Leg de bloemkool op een bakplaat en bestrooi met de kurkuma, de sesamzaadjes en het komijn- en korianderpoeder.
-
Overgiet met de arachideolie. Bak 10 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de geraspte ui onder de lamsburgers en kruid met het paprikapoeder, 1 koffiel. zwarte peper en 2 koffiel. zout.
-
Voeg het bakpoeder toe en meng tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehakt en duw ze plat tot een burgertje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de köfte goudbruin aan beide kanten.
-
Afwerking:
-
Serveer de köfte met de gegrilde bloemkool en de taratorsaus.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Vino de la Tierra de Castilla Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de ui fijn.
-
Pers de citroenen.
-
Maak de taratorsaus: verwijder de korsten van het brood en breek in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed.
-
Plet de walnootpitten en het knoflook in een vijzel. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder het broodpapje. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1/2 dl olijfolie toe tot u een dikke tapenade krijgt.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de diepgevroren bloemkoolroosjes samen met de rest van het citroensap 5 min. gaar in een kookpot met een bodempje water. Giet af en laat uitlekken.
-
Leg de bloemkool op een bakplaat en bestrooi met de kurkuma, de sesamzaadjes en het komijn- en korianderpoeder.
-
Overgiet met de arachideolie. Bak 10 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de geraspte ui onder de lamsburgers en kruid met het paprikapoeder, 1 koffiel. zwarte peper en 2 koffiel. zout.
-
Voeg het bakpoeder toe en meng tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehakt en duw ze plat tot een burgertje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de köfte goudbruin aan beide kanten.
-
Afwerking:
-
Serveer de köfte met de gegrilde bloemkool en de taratorsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Vino de la Tierra de Castilla Spanje