Köfte met gegrilde bloemkool en taratorsaus
Köfte met gegrilde bloemkool en taratorsaus

Köfte met gegrilde bloemkool en taratorsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 67 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 21.1 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 37.4 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de ui fijn.

  3. Pers de citroenen.

  4. Maak de taratorsaus: verwijder de korsten van het brood en breek in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed.

  5. Plet de walnootpitten en het knoflook in een vijzel. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder het broodpapje. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1/2 dl olijfolie toe tot u een dikke tapenade krijgt.

  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de diepgevroren bloemkoolroosjes samen met de rest van het citroensap 5 min. gaar in een kookpot met een bodempje water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Leg de bloemkool op een bakplaat en bestrooi met de kurkuma, de sesamzaadjes en het komijn- en korianderpoeder.

  10. Overgiet met de arachideolie. Bak 10 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  11. Meng intussen de geraspte ui onder de lamsburgers en kruid met het paprikapoeder, 1 koffiel. zwarte peper en 2 koffiel. zout.

  12. Voeg het bakpoeder toe en meng tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehakt en duw ze plat tot een burgertje.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de köfte goudbruin aan beide kanten.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de köfte met de gegrilde bloemkool en de taratorsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de ui fijn.

  3. Pers de citroenen.

  4. Maak de taratorsaus: verwijder de korsten van het brood en breek in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Voeg de helft van het citroensap en 2 eetl. olijfolie toe en meng goed.

  5. Plet de walnootpitten en het knoflook in een vijzel. Kruid met zwarte peper en zout en meng onder het broodpapje. Voeg beetje bij beetje en al roerend 1/2 dl olijfolie toe tot u een dikke tapenade krijgt.

  6. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  7. Bereiding:
  8. Kook de diepgevroren bloemkoolroosjes samen met de rest van het citroensap 5 min. gaar in een kookpot met een bodempje water. Giet af en laat uitlekken.

  9. Leg de bloemkool op een bakplaat en bestrooi met de kurkuma, de sesamzaadjes en het komijn- en korianderpoeder.

  10. Overgiet met de arachideolie. Bak 10 à 20 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  11. Meng intussen de geraspte ui onder de lamsburgers en kruid met het paprikapoeder, 1 koffiel. zwarte peper en 2 koffiel. zout.

  12. Voeg het bakpoeder toe en meng tot een homogene massa. Rol balletjes van het gehakt en duw ze plat tot een burgertje.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de köfte goudbruin aan beide kanten.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de köfte met de gegrilde bloemkool en de taratorsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 849 kcal
Vet 67 g
Verzadigd vet 16.1 g
Koolhydraat 21.1 g
Suiker 9.8 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 37.4 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Para Celsus Vino de la Tierra de Castilla Spanje

Bekijk het recept digitaal