Kokosrotsjes
Kokosrotsjes

Kokosrotsjes

40 min.
Tussendoortje
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + afkoelen)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat enkele min. afkoelen.

  4. Kluts de eieren samen met de eidooiers los.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de gemalen kokosnoot met de suiker.

  8. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe. Meng er daarna de geklutste eieren onder.

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol bolletjes (Ø 2 cm) van het mengsel (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Verdeel over de bakplaat.

  10. Bak de koekjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat enkele min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Tip

- De eieren en eidooiers geven een rijke smaak aan de kokosrotsjes. Wil u een lichtere versie, dan kan u ze vervangen door 3 eiwitten, die u lichtjes losklopt (niet stijf kloppen). Ook dan zullen de koekjes er mooi gebakken uitzien. Ze zullen wel niet dezelfde rijke smaak en mooie gele kleur hebben als de koekjes uit dit recept. - Gebruik een spuitzak met gekarteld spuitmondje om deze koekjes die typische `rotsjesvorm' te geven. - Dompel de koekjes voor de helft in gesmolten chocolade of werk ze af met fijne lijntjes chocolade. - Stop een klein stukje chocolade in het midden van de bolletjes deeg. - Voeg de zeste van 1 limoen toe aan het koekjesdeeg voor een frisse citrustoets. - Voor gemarmerde kokosrotsjes: verdeel het deeg in 2 porties en voeg 1/2 koffiel. cacaopoeder toe aan 1 portie. Voeg de porties weer samen en meng lichtjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + afkoelen)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur. Laat enkele min. afkoelen.

  4. Kluts de eieren samen met de eidooiers los.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Meng de gemalen kokosnoot met de suiker.

  8. Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe. Meng er daarna de geklutste eieren onder.

  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol bolletjes (Ø 2 cm) van het mengsel (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Verdeel over de bakplaat.

  10. Bak de koekjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Haal uit de oven en laat enkele min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Tip

- De eieren en eidooiers geven een rijke smaak aan de kokosrotsjes. Wil u een lichtere versie, dan kan u ze vervangen door 3 eiwitten, die u lichtjes losklopt (niet stijf kloppen). Ook dan zullen de koekjes er mooi gebakken uitzien. Ze zullen wel niet dezelfde rijke smaak en mooie gele kleur hebben als de koekjes uit dit recept. - Gebruik een spuitzak met gekarteld spuitmondje om deze koekjes die typische `rotsjesvorm' te geven. - Dompel de koekjes voor de helft in gesmolten chocolade of werk ze af met fijne lijntjes chocolade. - Stop een klein stukje chocolade in het midden van de bolletjes deeg. - Voeg de zeste van 1 limoen toe aan het koekjesdeeg voor een frisse citrustoets. - Voor gemarmerde kokosrotsjes: verdeel het deeg in 2 porties en voeg 1/2 koffiel. cacaopoeder toe aan 1 portie. Voeg de porties weer samen en meng lichtjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 6 g
Koolhydraat 5.5 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal