Konijn à la bourguignonne
Konijn à la bourguignonne

Konijn à la bourguignonne

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 783 kcal
Vet 36.9 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 57.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de stukken konijn in een grote schotel en overgiet met cognac, rode wijn, tijm en laurier. Laat minstens 2 u marineren.

  3. Snipper de look fijn.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (1 u 15 min.)
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de look glazig.

  7. Voeg de spekblokjes toe en bak 1 à 2 min. Voeg ook de champignons en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat 3 min. mee bakken. Haal uit de pan en zet opzij.

  8. Dep het gemarineerde konijn droog en kleur langs alle kanten bruin in een kookpot met 2 eetl. boter. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Bestrooi het konijn met 2 eetl. bloem en roer goed om. Overgiet met de marinade, dek af en laat 1 u garen op een zacht vuurtje.

  10. Voeg het gebakken spek, de champignons en zilveruitjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.

  11. De dag zelf (15 min.)
  12. Verwarm het stoofpotje gedurende 15 min. op een zacht vuurtje.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de konijnenstukken over de borden en lepel er de saus over. Lekker met aardappelbolletjes en gebakken witloof of gekookte prinsessenboontjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de stukken konijn in een grote schotel en overgiet met cognac, rode wijn, tijm en laurier. Laat minstens 2 u marineren.

  3. Snipper de look fijn.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (1 u 15 min.)
  6. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de look glazig.

  7. Voeg de spekblokjes toe en bak 1 à 2 min. Voeg ook de champignons en de diepgevroren zilveruitjes toe en laat 3 min. mee bakken. Haal uit de pan en zet opzij.

  8. Dep het gemarineerde konijn droog en kleur langs alle kanten bruin in een kookpot met 2 eetl. boter. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Bestrooi het konijn met 2 eetl. bloem en roer goed om. Overgiet met de marinade, dek af en laat 1 u garen op een zacht vuurtje.

  10. Voeg het gebakken spek, de champignons en zilveruitjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout en verwijder het laurierblaadje.

  11. De dag zelf (15 min.)
  12. Verwarm het stoofpotje gedurende 15 min. op een zacht vuurtje.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de konijnenstukken over de borden en lepel er de saus over. Lekker met aardappelbolletjes en gebakken witloof of gekookte prinsessenboontjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 783 kcal
Vet 36.9 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 57.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Pinotage Zuid-Afrika Pinotage is een typisch Zuid-Afrikaanse druif die kruidige (kruidnagel), fruitige en krachtige wijnen geeft. Wijn Gevrey-Chambertin 'La Justice' Albert Bichot Donkere, glanzende kleur en een mooie neus met kersen, intense kruiden en gekonfijte sinaasappel. Dit is een krachtige en heel smaakvolle wijn met een vrij lange finale die bijzonder aangenaam blijft.

Bekijk het recept digitaal