Konijn in kriekbier
Konijn in kriekbier

Konijn in kriekbier

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (10 min. + 1 u. 15 min. kooktijd)
  3. Smelt de boter in een ruime kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Bestrooi het vlees met de bloem, voeg de gesnipperde ui toe en laat even bakken.

  5. Giet er vervolgens de wildfond bij, het kriekbier en het sap van de bokaal krieken. Kruid met het takje tijm, het blaadje laurier en de geplette jeneverbessen (dat gaat gemakkelijk tussen 2 eetlepels).

  6. Dek de pan af en laat 1 u. 15 min. zachtjes sudderen.

  7. Voeg de krieken toe en zet koel weg tot de volgende dag.

  8. De dag zelf (15 min.)
  9. Laat het stoofgerecht zachtjes opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met natuuraardappelen, frietjes of tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien (10 min. + 1 u. 15 min. kooktijd)
  3. Smelt de boter in een ruime kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Bestrooi het vlees met de bloem, voeg de gesnipperde ui toe en laat even bakken.

  5. Giet er vervolgens de wildfond bij, het kriekbier en het sap van de bokaal krieken. Kruid met het takje tijm, het blaadje laurier en de geplette jeneverbessen (dat gaat gemakkelijk tussen 2 eetlepels).

  6. Dek de pan af en laat 1 u. 15 min. zachtjes sudderen.

  7. Voeg de krieken toe en zet koel weg tot de volgende dag.

  8. De dag zelf (15 min.)
  9. Laat het stoofgerecht zachtjes opwarmen. Bind de saus eventueel met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met natuuraardappelen, frietjes of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vet 27.9 g
Koolhydraat 26.8 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Liefmans Kriek Donker roodbruin streekbier gemaakt met echte Schaarbeekse krieken. Geur en smaak worden aangenaam gedomineerd door een zachte en frisfruitige kriekensmaak.

Bekijk het recept digitaal